Cinepolitica Extra Time prezintă thriller-ul politic „Closed Circuit”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinepolitica-extra-time-prezinta-thriller-ul-politic-closed-circuit/

Cinepolitica Extra Time îşi aşteaptă spectatorii între 23 şi 25 septembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, pentru un eveniment „off-season” cu câteva filme pe teme politice, unele în premieră în România.

Un articol de Andrada Văsii|17 septembrie 2013

Cinepolitica Extra Time își așteaptă spectatorii între 23 și 25 septembrie, la Cinema Elvire Popesco din București, pentru un eveniment „off-season” cu câteva filme pe teme politice, unele în premieră în România.

Dacă în deschidere, pe 23 septembrie, va rula un documentar despre un caz controversat în Statele Unite, „The Central Park Five”, în închidere, pe 25 septembrie, de la ora 20.00, spectatorii vor putea urmări în avanpremieră „Conspirația”/ „Closed Circuit”, un thriller incitant regizat de John Crowley.

În „Conspirația”, un caz internaţional de terorism îi aduce laolaltă pe doi foşti iubiţi – interpretați de Eric Bana și Rebecca Hall – care ajung să fie avocaţi ai apărării într-un proces intentat unui terorist.

Cei doi îşi vor vedea curând vieţile puse în pericol, iar limitele loialității și rezistenței lor vor fi testate. Scenariul îi aparține lui Steve Knight, scenaristul lui „Dirty Pretty Things” și „Eastern Promises”, iar regia este semnată de John Crowley („Boy A”). Filmul are o distribuție selectă: alături de Eric Bana și Rebecca Hall apar Ciårán Hinds, Riz Ahmed, Anne-Marie Duff, Kenneth Cranham, Denis Moschitto, Julia Stiles şi Jim Broadbent.

Ziua de marți, 24 septembrie, este rezervată pentru două dintre filmele care au avut impact la ediția din primăvară a Cinepolitica.

Cinepolitica – prilej de filme bune

De la 18.00, spectatorii pot vedea la Cinepolitica „Examenul” / „A vizsga”, în regia lui Péter Bergendy, un thriller despre spionii maghiari care, după revoluţia eşuată din 1956, pentru a-şi demonstra loialitatea faţă de cauza comunistă, au fost nevoiţi să se spioneze şi denunţe între ei. Filmul a câștigat numeroase premii, printre care trofeul Gold Hugo la Festivalul Internațional de Film de la Chicago.

Înaintea filmului „Examenul”, de la ora 17.30, autorul și documentaristul Sorin Ilieșiu își va lansa cartea „Infernul vândut ca Paradis”, în prezența criticului Titus Vîjeu.

Robert Redford – regizor la 76 de ani

De la 20.00, va fi proiectat „The Company You Keep”, filmul pe care Robert Redford l-a regizat la 76 de ani. Tot el deține și rolul principal, alături de nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins și Chris Cooper.

Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetițe, a cărui viață e complet dată peste cap atunci când adevărata lui identitate e dezvăluită de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri și crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam. De teamă că va pierde tot, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăța numele și trecutul.

Cinepolitica

Cinepolitica Extra Time își așteaptă spectatorii între 23 și 25 septembrie, la Cinema Elvire Popesco din București, pentru un eveniment „off-season” cu câteva filme pe teme politice.

Evenimentul Cinepolitica Extra Time se va deschide luni, 23 septembrie, de la 20.00, cu premiera „The Central Park Five”/ „Cei cinci din Central Park”, un documentar intens și provocator regizat de Ken Burns, Sarah Burns și David McMahon, care arată cum a fost posibil ca patru tineri afro-americani și un hispanic să fie închiși pe nedrept pentru violarea unei femei în Central Park din New York, în aprilie 1989. Prilej de dezbatere va fi și documentarul care precede proiecția lui „The Central Park Five”, de la ora 18.00 – „Tot ceea ce sclipește” / „All That Glitters”, în regia lui Tomaš Kudrna, despre soarta unor săteni din Kîrgistan care se confruntă cu tonele de cianuri ale unei mini de aur exploatate de o firmă canadiană.

 Info:

„Closed Circuit” va intra în cinematografe în luna octombrie, distribuit de Ro Image 2000.

Evenimentul Cinepolitica Extra Time este organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, cu sprijinul Primăriei Municipiului București.

Foto credit: Cinepolitica

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

18
/04
/17

INTERVIU Am stat de vorbă cu cineastul și profesorul universitar Copel Moscu, inițiatorul și directorul Cinepolitica, despre ce înseamnă un film politic, despre rolul unui astfel de festival și despre atracțiile noii ediții, care începe joi, la București, cu ultimul film al lui Andrzej Wajda, „Imaginea de apoi”.

18
/04
/17

Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Veneția vin la Audience Award Film Festival, unde „Insyriated” și „Perfetti Sconosciuti” vor avea proiecții în premieră.

17
/04
/17

Un interviu cu tânărul regizor Tudor Cristian Jurgiu despre debutul său, „Câinele japonez” (2013), disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub. Povestea unui bătrân singur, Costache (Victor Rebengiuc), şi a reîntâlnirii cu fiul său, Ticu (Şerban Pavlu).

14
/04
/17

Optsprezece filme au fost selectate în această etapă în competiția Festivalului de la Cannes (17 - 28 mai), între care ''Happy End'', al austriacului Michael Haneke, "The Beguiled", al regizoarei americane Sofia Coppola, ''Rodin'', al francezului Jacques Doillon și "L'Amant double'' de asemenea al francezului François Ozon.

14
/04
/17

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va onora serialele de televiziune, odată cu prezentarea integrală a celui de-al doilea sezon al show-ului TV ”Top Of The Lake”, regizat de Jane Campion, şi a primelor două episoade din cel de-al treilea sezon din ”Twin Peaks”, de David Lynch

13
/04
/17

Britanicii de la Public Service Broadcasting și show-ul lor spectaculos cu imagini de arhivă, cine-concerte pe filme de Buster Keaton și animații din anii 30-50, concerte în spații inedite – Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) vine, între 2 și 11 iunie 2017, cu o selecție puternică de muzică, pe lângă cea de filme.

13
/04
/17

„Café Society”, cel mai recent film al lui Woody Allen care a inaugurat Festivalul de la Cannes din 2016, va fi proiectat în premieră absolută în România în deschiderea celei de-a doua ediții a festivalului Audience Award Film Festival, vineri, 21 aprilie, de la ora 18.00, la Cinema Muzeul Țăranului.

13
/04
/17

Ultimul trailer pentru "Thor: Ragnarok" are cele mai multe vizualizări în 24 de ore din istoria Disney - 136 de milioane de vizualizări în doar 24 de ore. Acesta a devenit, astfel, nu numai cel mai urmărit "teaser" difuzat vreodată de Marvel, ci și cel mai vizionat trailer lansat vreodată de Disney prin intermediul tuturor diviziilor sale, din care mai fac parte Pixar și Star Wars.

10
/04
/17

Sputnik și Compania de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK) aduc la București Fotocronici din Siria. „Siria. Cronica în fotografii a unui război” este alcătuită din patruzeci și nouă de lucrări ale fotografilor corespondenți la fața locului ai Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK).

06
/04
/17

INTERVIU Alexandra Balteanu este născută în 1982, în România, iar din 2003 locuiește în Germania, unde studiază regia la prestigioasa Academie Germană de Film şi Televiziune din Berlin (DFFB). Primul său lungmetraj, excelentul „Vânătoare”, a fost prezentat în toamnă la Festivalul de la San Sebastian.

06
/04
/17

Artistul elvețian H.R. Giger, maestru al realismului fantastic, va fi celebrat la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2 – 11 iunie 2017, Cluj-Napoca), în cadrul unei retrospective. Faimos pentru design-ul creaturii extraterestre din filmul SF iconic Alien (1979), care i-a adus un premiu Oscar, Giger a creat, în 45 de ani, o colecție impresionantă de lucrări unice.

04
/04
/17

Irlandez. Unul dintre cei mai autentici și buni români pe care îi știu. Când vorbește despre România ("E o țară așa de bogată, nici nu vă dați seama!") te face să te (re) îndrăgostești și tu de ea cu pasiune, cu acel realism care știe că, uneori, obstacolele sunt mari și entuziasmul e greu pus la încercare, dar care totodată vede și simte cât Bine, Frumos, Adevăr și Frumusețe e aici.