Ciobanul care și-a pierdut oile: în duminica Floriilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/ciobanul-care-si-a-pierdut-oile-in-duminica-floriilor/

Grupul Trei parale se pregăteşte de lansarea unui nou proiect. Gândit în urmă cu mulţi ani, anunţat de vreo 3-4, muncit mai ales în ultimii doi, programul Ciobanul care şi-a pierdut oile este gata de a fi prezentat. Lansarea va avea loc în duminica de Florii, 13 aprilie 2014, de la ora 19.00, la Sala Arcub.

Un articol de Petre Ivan|1 aprilie 2014

Adunând experiența celor 10 ani de existență și a muncii la proiectul Bazar, o colecție importantă de instrumente și multă pasiune, formația dorește să renască sonoritățile deosebite și puternice ale lumii vechi țărănești.

Programul este o încercare de a regăsi muzicile pierdute ale Românei rurale prin doine, balade, cântece pastorale și melodii de joc. Membrii formației vor cânta la felurite fluiere, simple sau speciale: (caval, tilincă, fluier gemănat) la cimpoi, drâmbă, țiteră, cobză, contră, gordună, dobă.

Muzicieni: Florin Iordan (fluiere, caval, cimpoi, țiteră, cobză, contră), Daniel Pop (voce, fluiere, caval, drâmbă), Mihai Balabaș: vioară, Beatrice Iordan: voce, cobză, gordună și Dinu Petrescu: percuție.

Lansarea va avea loc în duminica de Florii, 13 aprilie 2014, de la ora 19.00, la Sala Arcub.

Biletele se găsesc la sediul ArCuB și pe bilete.arcub.ro

Ciobanul

Despre Trei parale

Trei parale grupează orășeni atrași de muzicile vechi specifice spațiului românesc. Grupul beneficiază de o documentare minuțioasă în domeniul culturii muzicale tradiționale, un rol important în acest sens avându-l Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român.

Foto cu Ciobanul care și-a pierdut oile şi Trei parale – wikipedia

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.