Cocoselul neascultator pleacă la Brăila
https://www.ziarulmetropolis.ro/cocoselul-neascultator-pleaca-la-braila/

În plină caniculă, Teatrul Excelsior pleacă la drum cu un spectacol-fenomen, “Cocoşelul neascultător”, care poartă marca de geniu a regretatului actor, regizor şi fondator al acestei instituţii, maestrul Ion Lucian.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2014

Teatrul Excelsior este invitat la prima ediție a Festivalului Național pentru Copii “Cărăbuș”, de la Brăila, care va avea loc între 13 și 17 august.

Noul director al Teatrului Excelsior, actorul Adrian Găzdaru, a ținut să fie prezent la acest eveniment organizat de Teatrul de Păpuși din Brăila, în cadrul “Zilelor Municipiului Brăila”, orașul său de suflet.

Pe 15 august, la ora 17.00, în Parcul “Monument”, cei mici, dar și cei mari, se vor întâlni cu personajele haioase și mereu puse pe șotii din “Cocoșelul neascultător”. Un muzical plin de culoare, strălucire și dinamism, care va aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor prezenți la această sărbătoare a copilăriei și a poveștilor fermecate.

Cocoselul Neascultator

Cocoselul Neascultator

Este cel mai longeviv spectacol al Teatrului Excelsior, fiind itinerat în majoritatea teatrelor din România și în alte șapte țări, din Canada până în Japonia.

Spectacolul are şansa unei muzici extrem de antrenante, creată de un as al scenei, actorul Vasile Menzel. Dar, nimic din toate aceste minunății nu ar putea ajunge la dumneavoastră, fără trupa talentată a Teatrului Excelsior, alcătuită din Mihaela Coveșeanu (Cocoșelul), Ciprian Cojenel (Ursulețul), Cosmina Dobrotă (Motănelul), Stelian Milu (Vulpoiul), Veronica Popescu (Mămuța Lăbuța) și Marian Rădulescu (Corbul).

”Cocoșelul neascultător” a fost distins cu numeroase premii, fiind apreciat de generații și generații de copii, părinți și bunici, iar destinul lui fabulos continuă acum pe malul Dunării.

Foto: Cocoselul neascultator – Teatrul Excelsior

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.