Compania Passe – Partout – spectacol reverie: Fantasmagoria
https://www.ziarulmetropolis.ro/compania-passe-partout-spectacol-reverie-fantasmagoria/

În prag de iarnă, pe 28 noiembrie 2013, Compania Passe-Partout Dan Puric îi invită pe spectatori la o piesă stranie şi fascinantă, la graniţa dintre pantomimă şi circ, realitate şi poveste, pentru a striga împreună ,,Totuşi viaţa e frumoasă!

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2013

În prag de iarnă, pe 28 noiembrie 2013, Compania Passe – Partout Dan Puric îi invită pe spectatori la o piesă stranie şi fascinantă, la graniţa dintre pantomimă şi circ, realitate şi poveste, pentru a striga împreună „Totuşi, viaţa e frumoasă!“

Piesa de pantomimă Fantasmagoria, de la Compania Passe – Partout, este un spectacol-reverie în care cei patru actori – Nadejda Dimitriu, Vadim Rusu, Petre Voicu şi Petru Ciobanu, te fac să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, în care Ileana Cosânzeana e stăpână aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol.

O poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti, şi care deschide porţile către o lume ce prezintă o privelişte fantastică spre sufletul nostru.

Este o piesă fără vorbe, dar cu lacrimi de râs şi de plâns.

Fără decor, susţinut doar de mişcările trupurilor în coregrafia Nadejdei Dimitriu, de luminile reflectoarelor şi de fundalul sonor selectat de Vadim Rusu şi Ilina Pepine, spectacolul „este o feerie în care bucuria actorilor îi gâdilă pe spectatori, pentru ca, după spectacol cu toţii să strige în gura mare «Totuşi, viaţa e frumoasă!»“, spune Vadim Rusu, regizorul spectacolului.

Compania Passe-Partout

Fantasmagoria – spectacol susţinut de Compania Passe – Partout

Personajele din Fantasmagoria nu au nume, dar au culoare, candoare, expresie în mişcare şi o imaginaţie zburdalnică, lucruri care fac ca limitele dintre spațiu și timp să se dizolve.

„Fantasmagoria“ a primit premiul pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional „Panphys“, Skopje – Macedonia (2011).

Info:

Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani. Spectacolul se joacă în Sala Rapsodia (Str. Lipscani, 53) de la ora 19.30. Durata este de o oră și 10 minute.

Prețul unui bilet este de 30/ 25 de lei, iar cel pentru studenți și pensionari este de 20 de lei.

Foto credit: Compania Passe -Partout

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.