Competiţia „Starpoint Prize 2013“ va avea loc la Galeria Victoria Art Center, Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/competitia-starpoint-prize-2013-va-avea-loc-la-galeria-victoria-art-center-bucuresti/

Galeria Victoria Art Center vă invită marţi, 16 iulie, de la ora 19.00, la vernisajul unei noi ediţii a concursului „Starpoint Prize 2013“.

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

Galeria Victoria Art Center vă invită marţi, 16 iulie, de la ora 19.00, la vernisajul unei noi ediţii a concursului „Starpoint Prize 2013“. Artişti participanţi vor fi Mihai Baltac, Bianca Basan, Radu Băieș, Alin Bozbiciu, Ioana Cazan-Tufescu, Marta Ciopașiu, Florina Drăguș, Mirela Joja, Nicoleta Moise, Alexandra Tătaru.

Expoziţia „Starpoint Prize“, România, găzduită de Victoria Art Center în perioada 11 – 31 iulie 2013, prezintă o selecţie a celor mai bune proiecte realizate în 2013 de absolvenţi de licenţă şi master din trei universităţi de artă româneşti (Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi).

Pe durata expoziţiei, un juriu internaţional va desemna participantul la faza finală a concursului ce va avea loc în Cehia.

11 ani, 40 de universități

Competiţia „Starpoint Prize“ a ajuns la ediţia a 11-a, la aceasta participând peste 40 de universităţi de artă din Europa. Scopul este selectarea celor mai bune proiecte ale absolvenţilor din aceste instituţii şi constituirea unei platforme de oportunităţi şi colaborări viitoare pentru tinerii artişti participanţi.

„Starpoint Prize” oferă, de peste 10 ani, vizibilitate sporită câştigătorilor prin promovarea proiectelor în galerii, pe site-ul gazdă şi prin intermediul unor publicaţii ce sunt prezentate muzeelor şi instituţiilor de artă contemporană internaţională.

Info:

Coordonatori expoziţie: Petru Lucaci, Aurora Kiraly

Text preluat în parteneriat cu Modernism. ro

Foto credit: Mihai Baltac

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.