COMUNICAT DE PRESĂ: Vineri, 16 noiembrie, „Dublura” se joacă la Teatrul În Culise
https://www.ziarulmetropolis.ro/comunicat-de-presa-vineri-16-noiembrie-dublura-se-joaca-la-teatrul-in-culise/

 COMUNICAT DE PRESĂ DUBLURA se joacă la Teatrul În Culise Vineri, 16 Noiembrie, de la ora 21:00, Teatrul În Culise prezintă spectacolul Dublura de Petru Ionescu. Distribuţia este formată din actorii Silvia Codreanu, Virgil Constantin şi Gabriela Hamzescu, iar regia este semnată chiar de autorul textului, Petru Ionescu. Având o bogată experienţă atât ca regizor […]

Un articol de |14 noiembrie 2012

 COMUNICAT DE PRESĂ

DUBLURA se joacă la Teatrul În Culise

Vineri, 16 Noiembrie, de la ora 21:00, Teatrul În Culise prezintă spectacolul Dublura de Petru Ionescu. Distribuția este formată din actorii Silvia Codreanu, Virgil Constantin și Gabriela Hamzescu, iar regia este semnată chiar de autorul textului, Petru Ionescu.

Având o bogată experiență atât ca regizor de teatru, cât și ca jurnalist, Petru Ionescu debutează în dramaturgie cu un text provocator despre lumea teatrului – cea pe care o cunoaște cel mai bine și pe care o expune în toată “goliciunea” ei.

Dublura este una din cele 11 piese de teatru scrise de Petru Ionescu, reunite într-un volum care așteaptă să fie publicat și care va purta numele Repetiția. În octombrie 2011, textul a beneficiat de un spectacol–lectură la Uniunea Scriitorilor din România în cadrul Clubului Dramaturgilor.

Text promo

Spectatorul este invitat să asiste la o repetiție deschisă prilejuită de o schimbare de distribuție în piesa Pescărușul de A.P. Cehov: Actrița tânără preia rolul Nina Zarecinaia de la Actrița în vârstă, aceasta urmând să joace Arkadina în același spectacol. Replicile cehoviene se împletesc cu “replicile” actrițelor într-un dans amețitor al furiei, milei, dragostei, ironiei și, nu în ultimul rând, al morții.

Este datoria tinerei generații să-și găsească propria identitate negând uneori valorile trecutului. Conflictul care se naște între cele două protagoniste, o falsă “luptă între generații” este mediat de regizor care recurge la învățăturile marelui Stanislavski în încercarea de a găsi “adevărul creației”.

Dragoste, artă, moarte…primele două se bat și-a treia câştigă.…?!Aceeaşi femeie-actriţă la vârste diferite  şi bărbatul-regizor care-o vede Dublu…ră !

Vă invităm călduros la o călătorie teatrală originală, plină de umor şi atât de actuală! Vineri, 16 Noiembrie, ora 21:00. Locurile sunt limitate!

Rezervarile se pot face la telefon 021/320.20.59 sau pe site http://teatru.inculise.ro/.

 


Petru Ionescu

Scriitor proză scurtă, teatru, presă, regizor de teatru. A absolvit regie-teatru în 1977, IATC

Între 1991 şi 2007 este redactor de politică internă la: Acum, Cotidianul, Dilema, Tinerama, România liberă, Curentul şi Euromuseum, iar între 1998 şi 2003 este redactor la Radio Europa Liberă.

Volume publicate: Portret al artistului între două vârste, Editura Cartea Românească, (proză scurtă-eseu)1991 şi Prezentul din care tu lipseşti, Editura Muzeul Literaturii Române, (proză scurtă), 2005. Are în pregătire volumul de teatru Repetiţia.

Silvia Codreanu

Scurtă selecție a rolurilor în teatru: Marie – “Lecţia” de Eugen Ionesco, regia  Horaţiu Mălăiele; Anne Jelicoe, Dodo – “Jocul nebunei mele mame”, regia Mircea Marin; “Levantul” de Mircea Cărtărescu, regia Cătălina Buzoianu; Ortansa – “Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, regia Petru Ionescu; Marthe – “Pietonul şi furia” după Eugen Ionescu, regia Alexander Hausvater; Cassandra – “Preludiu la Electra” de Petru Dumitriu, regia Dan Vasile; “Un tramvai numit Popescu” după Cristian Popescu, regia Gavriil Pinte, spectacol de teatru comunitar, proiect al SRR. One-woman-show-uri la care semneaza și regia: ”Mai frumoasă cu două degete decît orice femeie”- poezia generaţiei ’90; ”Ziua Mîniei”- 27 de poete post-belice;  “Te aştept în orice tramvai două’şase” după Cristian Popescu; “Dragul meu Don Juan”, după Lucia Verona și “Alice, o piesă neterminată” după Iosif Naghiu în regia lui Petru Ionescu, Teatrul ACT.

Virgil Constantin

Roluri în teatru: Kostiliov – „Azilul de noapte” de Maxim Gorki, regia Ion Cojar; George – “Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee, regia Ion Cojar; participare la cele mai importante festivaluri internaționale din întreaga lume cu superproducția “Danaidele”  în regia lui Silviu Purcărete; “An die musik” după Jurnalul Annei Frank, regia Pip Simmons.

Gabriela Hamzescu

Teatru: „Oedip rege” în regia lui Andrei Șerban la Opera Română; :”Berăria” în regia Mariei Nistor pentru Festivalul Bucureștiul la 1900; Pancratius, O egipțiancă – “Căsătorie cu de-a sila” de B.P. Moliere (proiect independent); Phaedra –“ Phaedra” de George Călinescu, regia Radu Băieșu (Muzeul Literaturii Române); colaborare cu Silvia Codreanu în spectacolele “Te aștept în orice tramvai 26” după Cristian Popescu (Teatrul Mundi) și “Dragul meu Don Juan” de Lucia Verona (Muzeul Literaturii Române); participare la Festivalul Dramaturgiei Românești de la Timișoara cu spectacolul ”Un tramvai numit Popescu” de Cristian Popescu în regia lui Gavriil Pinte; Ea – Anonimul după Anonimul venețian de Giuseppe Berto în regia lui Daniel Bucur (Clubul Prometheus).

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.