Concert caritabil pentru Andreea
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-caritabil-pentru-andreea/

În zilele de 13, 14, 20, 21, 22 şi 23 decembrie, de la orele 14:00, în Parcul Unirii, bucureştenii pot asculta cele mai frumoase cântece de sezon în sprijinul acţiunii umanitare pentru Andreea Ion, organizate de AOLN România.

Un articol de Ziarul Metropolis|9 decembrie 2014

Andreea Ion s-a operat pe 8 decembrie la coloană, pentru a noua oară. Costurile de recuperare sunt peste puterile financiare ale familiei sale. Dacă vreți s-o ajutați pe Andreea să aibă sărbători fericite, o puteți face prin participarea la Charity Chritmas – colinde caritabile pentru Andreea, pe care Judy Florescu le va cânta pentru voi și împreună cu voi pentru strângerea de fonduri necesare recuperării post-operatorii ale Andreei Ion.

Cei care doresc să se implice în sprijinirea financiară a acestui caz umanitar sunt așteptați în datele de 13, 14, 20, 21, 22, 23, orele 14:00, în Parcul Unirii pentru a asculta și a cânta cele mai frumoase cântece de sezon.

Acțiunea caritabilă este organizată în parteneriat cu AOLN România și este găzduită de evenimentul Crăciunul în bucate.

„Am fost diagnosticată la vârsta de 10 luni, fiind supusă tratamentelor, investigaţiilor şi recuperării în mai multe spitale şi centre de recuperare din ţară”, mărturisește Andreea Ion.

În luna mai 2008 a avut loc prima intervenţie chirurgicală prin introducerea unui implant segmentar VEPTR şi toracoplastii prin toracostomie concavă. În luna noiembrie 2008 a avut loc a doua intervenţie chirurgicală, care a constat în prima distractare a implantului VEPTR.

În luna mai 2009 – a doua distractare pe implant VEPTR de 1.5 cm.În lună martie 2011 – s-a practicat toracoplastie pe partea stângă convexă cu excizie a 5 coaste (C3-C8). În luna iunie 2011 – a treia distractare pe implant VEPTR. În luna mai 2012 – a patra distractare pe implant VEPTR cu 1,5 cm. În luna aprilie 2013 – a cincea distractare pe implant VEPTER.În luna noiembrie 2013 – a şasea distractare pe implant VEPTER.

După efectuarea, radiografiei, CT-ului şi RMN-ului (mai 2014) s-au depistat mai multe complicaţii, printre care, s-a constatat că implantul care a fost introdus în urmă cu 6 ani este gata să se rupă, riscând să apară infecţie, să străpungă pielea sau să lezeze alte organe, de aceea, intervenţia chirurgicală trebuie efectuată cât mai repede.

Neavând alte posibilităţi de a strânge suma necesară pentru cea de-a noua intervenţie chirurgicală, am descris pe scurt situaţia mea, cu speranţa că se vor găsi persoane binevoitoare care să ne ofere un sprijin financiar. Aşteptăm un ajutor din partea tuturor care doresc şi au posibilitate, deoarece orice donaţie cât de mică, va fi foarte importantă pentru noi. Mulţumim din suflet pentru tot!” (Andreea Ion)

17
/08
/17

Zilnic, până în data de 2 septembrie, organizatorii Galei HOP 2017 vă invită să-i cunoaşteţi pe concurenții din acest an, urmărindu-le clipurile de prezentare, fişa profesională şi galeria foto realizată de Adi Bulboacă.

17
/08
/17

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

15
/08
/17

Într-o zi de 15 august (1769) se năştea, la Ajaccio, în Corsica, Napoleon Bonaparte, lider politic si militar al Franţei, unul dintre cei mai buni conducători militari din istorie. 55 de ani mai devreme, la Constantinopol, în ziua în care creştinii sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii şi ginerele său, Enache Văcărescu, erau decapitaţi. Trupurile lor au fost aruncate în apele Bosforului, iar capetele, înfipte în prăjini, au stat trei zile la poarta Seraiului.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

14
/08
/17

În urmă cu mai bine de două decenii, într-o zi de 14 august (1996), la reşedinţa sa din La Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris, se stingea din viaţă Sergiu Celibidache, personalitate marcantă și controversată a secolului trecut, unul din cei mai de seamă dirijori ai lumii.

14
/08
/17

Mrs. Fang, un film documentar al regizorului chinez Wang Bing despre ultimele zile ale unei femei care suferă de Alzheimer, a câștigat Leopardul de Aur, la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2017. Franțuzoaica Isabelle Huppert a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul său din filmul Madame Hyde.

13
/08
/17

Pe 21 august se împlinesc 92 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, unul dintre cei mai importanți actori de teatru și film din România, cel care dă numele Teatrului din Ploiești. Cu această ocazie, instituția de spectacole care-i poartă numele organizează o serie de manifestări care-i sunt dedicate.

13
/08
/17

Apune soarele peste blocurile din cartierul Titan și, din fața Cinematografului Gloria, se aud cele mai frumoase cântece interbelice. Celebrele „Ilona” sau „Zaraza”, cântate de vocea inconfundabilă a tenorului Robert Nagy, se aud până departe peste Parcul IOR. În fiecare weekend, până pe 3 septembrie, de la ora 19.30, spectacolul „Grădina Gloria” în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză se joacă în fața Cinematografului Gloria, iar accesul este liber.

11
/08
/17

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies. „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.