Concert extraordinar la Opera Brasov de 1 decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-extraordinar-la-opera-brasov-de-1-decembrie/

 Cu ocazia  Zilei Nationale a  României –                              Opera Brasov prezinta     Sâmbătă, 1 decembrie 2012, ora 18.30 in, Sala Operei   Concert extraordinar –   Programul a fost gandit tinand seama de cele doua mari evenimente –         100 de ani de la naşterea compozitorului Norbert Petri – –         130 de ani de […]

Un articol de Andrada Văsii|27 noiembrie 2012

 Cu ocazia  Zilei Nationale a  României

–          

                   Opera Brasov prezinta

 

 

Sâmbătă, 1 decembrie 2012, ora 18.30 in, Sala Operei

 

Concert extraordinar

 

Programul a fost gandit tinand seama de cele doua mari evenimente

–         100 de ani de la naşterea compozitorului Norbert Petri –

–         130 de ani de la premiera, la Braşov, a operetei „Crai Nou” de Ciprian  Porumbescu –

 

Prezintă: muzicolog PETRUŢA MĂNIUŢ-COROIU

         Dirijor :Dorel Munteanu

        Coregrafia: DORIN  COŞERIU

 

Muzica lirica romaneasca din compozitori romani cu:

 Nicoleta Chirilă, Corina Klein, Ioana Mărgărit,

Maria Petcu-Catrina, Anda Pop, Cristina Radu,

 Lăcrămioara Schuller, Sonia Hazarian, Liviu Iftene,

 Cristian Fieraru

Corul, Baletul şi Orchestra Operei Braşov

Programul este:

  1. Imnul – cor + orchestra.
  2. G. Dendrino, Lasati-ma sa cant – arie Berta – Nicoleta. Chirila
  3. G. Dendrino, Lasati-ma sa cant – arie Marta – Lacramioara. Schuller
  4. G. Dendrino, Lasati-ma sa cant – arie Ciprian -„Sarmane lautar pribeag”– Liviu. Iftene
  5. G. Dendrino, Lasati-ma sa cant– duet Suzana-Nastasi – Corina. Klein, Cristian. Fieraru+balet
    1. I. Ivanovici – Valurile Dunarii – orchestra
  6. N. Petri, Trandafirii Doftanei Legenda ciocarliei – Ioana. Margarit
  7. N. Petri, Rodica – arie Rodica – Nicoleta. Chirila
  8. N. Petri, Rodica – duet  Rodica-Doru – Aanda. Pop, L. Iftene

10. N. Petri, Muschetarii – arie Constance – Sonia. Hazarian

11. F. Barbu, Ana Lugojana – arie Ana – I. Margarit

12. Dinicu-Wladigeroff – Hora stacatto – orchestra.

13. Fl. Comisel, Raspantia – arie Ioana – Romeo si Julieta – Corina. Klein

14. T. Brediceanu, La seceris Doina Stancutei – Cristina. Radu

15. C. Porumbescu – Balada – Octavian Parlea + orch.

16. C. Porumbescu, Crai nou – arie Dochiţa – Maria. Petcu + cor

17. F. Barbu, Ana Lugojana – Final ActI – Cristian. Fieraru+cor+balet

18. G. Grigoriu – Muzica –          Solistii + cor

 

 

Dirijor: Dorel Munteanu

15
/07
/17

Una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate vreodată în umbra Mariei Tănase, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, „Pân’la rai” va fi prezentat, în ediţie excepţională, la Grădina Green Hours din Bucureşti, marți, 18 iulie, de la ora 19.30.

15
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie.

15
/07
/17

UNTEATRU sărbătorește șapte ani de existență și organizează cu acest prilej zilele UNTEATRU – „un micro-festival de teatru, concerte și prietenie”, care va avea loc între 19-23 iulie.

14
/07
/17

Un documentar regizat de Susan Lacy despre regizorul laureat al premiului Oscar Steven Spielberg va avea premiera la HBO pe 7 octombrie. Documentarul va examina în profunzime filmografia lui Spielberg, relevând modul în care experiențele sale i-au influențat munca și au transformat-o în timp.

13
/07
/17

Taifas nocturn, cu amintiri, tutun, cafea și voie bună, între doi scriitori ce-au nimerit pe același palier, în prima și ultima vacanță, pe care au petrecut-o împreună, la Techirghiol. În 2017 se împlinesc 50 de ani de la moartea lui Tudor Arghezi despre care se spunea că era arțăgos cu prietenii și „spurcat la gură” cu străinii.

13
/07
/17

În perioada 4-18 iulie 2017 se desfășoară cea de-a XXXIV-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru din Almada, cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia. La eveniment va fi prezentat și spectacolul „Oameni obișnuiți”, de Gianina Cărbunariu, în interpretarea actorilor de la Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu (TNRS). Spectacolul va avea loc, duminică, 16 iulie, ora 22:00, pe Scena Mare a Școlii D. Antonio da Costa din Almada unde sunt așteptați 600 de spectatori.

13
/07
/17

Pe 22 iulie, de la 08:00 la 20:00, găsești în București un workshop de fotografie și explorare urbană, în care afli poveștile orașului de la scriitorul Andrei Crăciun și înveți să faci fotografii de la un profesionist ca Adi Bulboacă.

13
/07
/17

Se împlinesc 10 ani de când UNDERCLOUD, primul festival de teatru independent din România, se desfăşoară în fiecare vară în Bucureşti. Ediţia aniversară ce va avea loc în perioada 22-31 august 2017, la ARCUB-Gabroveni, va fi marcată de evenimente teatrale unice, de prezenţa unor personalităţi ale teatrului românesc şi străin, de petreceri şi surprize.

12
/07
/17

Blackbird sau...blackbirds? E întrebarea cu care am ieșit de la Unteatru după ce am văzut piesa lui David Harrower, în regia lui Andrei și a Andreei Grosu. Poate e firesc să încep cu notarea acestei prime impresii după duelul verbal dintre Ray (Peter) și Una. Și totuși, o umbră de îndoială se strecoară, brăzdând aerul încins de afară... Să fi fost doar o pasăre?... O pasăre neagră, un gând acuzator sau, poate, „dulcea pasăre a tinereții”? Ezit, știind că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par să fie...

12
/07
/17

Buzăul a devenit între 4 și 9 iulie, pe durata Festivalului Internațional de Film Buzz CEE, un spațiu original al filmelor și al cineaștilor. Cum a arătat a doua ediție a festivalului buzoian, aflați din rândurile care urmează.

12
/07
/17

Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights, documentarul hibrid regizat de polonezul Michal Marczak, intră pe 28 iulie în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film. Filmul a câștigat premiul pentru regie la competiția World Cinema - film documentar a Festivalului de la Sundance, și premiul publicului în competiția internațională a festivalului T-Mobile New Horizons IFF din Polonia.