Concert Symphactory Strings Quartet, la Cercul Militar
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-symphactory-strings-quartet/

 Fundaţia Calea Victoriei vă invită marţi, 16 septembrie, de la 18:30, la Palatul Cercului Militar National, în Sala de Cinema, la un concert efervescent şi colorat oferit de Symphactory Strings Quartet.

Un articol de Elena Simion|14 septembrie 2014

Tinerele muziciene ne vor oferi o călătorie ritmată și neconvențională în diverse stiluri muzicale care aparțin mai multor spații geografice și culturale, prin interpretarea unor aranjamente muzicale pentru cvartet de corzi: două viori, o violă și un violoncel.

Symphactory Strings Quartet: Vioara 1 – Monica Bălășoiu, concert maestru, vioara 2 – Iulia Bândilă, viola – Iulia Răileanu și violoncel – Flaminia Nastai, vor aminti sonorități celebre și ale muzicienilor faimoși din secolul al XX-lea. Vom naviga printre curente muzicale extrem de diferite, dar înrudite, aflate în dialog:  jazz, rock, pop, cha-cha-cha, swing, bossa nova, tango, blues, canțonete, etc.

Programul concertului va cuprinde următoarele bucăți muzicale celebre:

  • Palladio
  • It’s my life
  • Perhaps
  • New York, New York
  • My Way
  • Strangers in the night
  • Evening Shadows
  • Carlos Gardel – Tango “Por una Cabeza”, din filmul “Scent of a Woman”
  • He is a pirate (din filmul Pirates of the Caribbean)
  • Coldplay – Viva la vida
  • You can leave your hat on
  • Puttin’ on the Ritz
  • Sway
  • Cherry pink
  • Besame mucho
  • La vie en rose & Autumn Leaves – Edith Piaf
  • What a wonderful world

Fondurile rezultate în urma concertului vor fi direcționate în beneficiul proiectelor muzicale Symphactory Orchestra, care promovează tineri muzicieni, sub coordonarea valoroșilor dirijori Tiberiu Soare și Gabriel Bebeșelea.

Mai multe informații despre concert puteți găsi pe pagina fundației:

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!