Concerte, gale de operetă şi spectacole pentru copii pe scena Teatrului Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/concerte-gale-de-opereta-si-spectacole-pentru-copii-pe-scena-teatrului-national-din-sibiu/

Sibiu, 20 februarie 2013. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în acest sfârşit de săptămână microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Programul de evenimente include spectacole de operetă şi musical, concerte, gale, spectacole şi activităţi pentru copii.   Teatrul Naţional de Operetă se află pentru a doua oară în Sibiu, după prezenţa din luna […]

Un articol de Andrada Văsii|20 februarie 2013

Sibiu, 20 februarie 2013. Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în acest sfârşit de săptămână microstagiunea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. Programul de evenimente include spectacole de operetă şi musical, concerte, gale, spectacole şi activităţi pentru copii.

 

Teatrul Naţional de Operetă se află pentru a doua oară în Sibiu, după prezenţa din luna noiembrie a anului trecut cu cele două reprezentaţii ale spectacolului „Paris, mon amour”, care s-a bucurat de o largă apreciere din partea publicului, ambele reprezentaţii fiind prezentate cu casa închisă. Programul de la Sibiu face parte din turneul naţional al Teatrului de Operetă, o iniţiativă de amploare realizată în premieră de o instituţie muzicală din România.

 

Programul de evenimente al microstagiunii va debuta vineri, 22 februarie, ora 11:00, cu opereta pentru copii „Cocoşelul neascultător”. „Cocoşelul neascultător” este una dintre cele mai celebre poveşti muzicale pentru copii, scrisă de Ion Lucian şi jucată cu succes de aproape 50 de ani, în nenumărate ţări din Europa şi din lume. Spectacolul este o poveste despre prietenie, despre lupta dintre bine şi rău şi despre forţa faptelor bune, ilustrată de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoşelul, Ursuleţul şi Motănelul. Programul zilei de vineri va continua începând cu ora 19:00 printr-o „Invitaţie la Vals”- un concert al Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă. Concertul este o invitaţie de a pătrunde în lumea fermecătoare a valsului şi polcilor, în compania unora dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatăl, Josef Strauss, Iosif Ivanovici, Jacques Offenbach şi Johannes Brahms. Concertul include şi o selecţie de polci cunoscute la nivel internaţional, ca „Tritsch Tratsch Polka”, „Pizzicato Polca” sau polca „Ohne Sorgen”.

 

Programul de evenimente continuă sâmbătă, 23 februarie, ora 19:00, cu un spectacol colaj, ce are la bază cele mai cunoscute chansonete franţuzeşti. „Paris, mon amour” invită spectatorii într-o cafenea de pe o stradă pariziană, unde, sub lumina felinarelor, aceştia vor asista la o serie de poveşti despre dragoste, despre artă, despre seducţie şi frumos. Spectatorii vor putea asculta celebrele piese ale lui Edith Piaf („Je ne regrette rien”, „La vie en rose”), Jacques Brel („Ne me quitte pas”) sau Joe Dassin („Salut”).

 

Trupa Teatrului Naţional de Operetă va mai urca pe scenă și duminică, 24 februarie, ora 11:00, pentru a prezenta musicalul pentru copii „Frumoasa din pădurea adormită”. Scrisă iniţial ca text literar şi publicată pentru prima dată în volumul „Histoires ou contes du temps passe” („Istorii şi poveşti din vremuri trecute”) de Charles Perrault, povestea a trecut prin numeroase adaptări, de la film şi desene animate (în celebra versiune Walt Disney) sau balet clasic (în versiunea cea mai cunoscută compusă de P.I.Ceaicovski) la musical, adaptarea Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” este realizată de prozatoarea Silvia Kerim şi compozitorul Marius Ţeicu. „Frumoasa din pădurea adormită“ este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii ale Teatrului Naţional de Operetă şi se joacă cu succes de aproape 10 ani.

 

Programul de spectacole din cadrul acestei microstagiuni va fi încheiat duminică seara, de la ora 19:00, printr-o gală ce include o selecţie de arii şi duete din cele mai cunoscute operete din repertoriul românesc şi internaţional, scrise de compozitori celebri ca Franz Lehar, Emmerich Kalman, Paul Abraham, Frederich Loewe, Francis Lopez sau Gherase Dendrino. În program sunt incluse fragmente din operetele „Lăsaţi-mă să cânt”, „Văduva veselă”, „Silvia” „My Fair Lady”, „Ţara surăsului”, „Contesa Maritza” sau „Bal la Savoy”, interpretate de prim-soliştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

 

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.