Concha Buika, cântăreaţa de flamenco, deschide festivalul „Viaţa e frumoasă!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/concha-buika-cantareata-de-flamenco-deschide-festivalul-viata-e-frumoasa/

Astăzi, de la ora 19.00, iubitorii de flamenco o pot asculta pe Concha Buika în deschiderea Festivalului „Viaţa e frumoasă!“, pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2013

Astăzi, de la ora 19.00, iubitorii de flamenco o pot asculta pe Concha Buika în deschiderea Festivalului „Viaţa e frumoasă“, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Aceasta este cunoscută pentru timbrul vocal unic, ce combină ritmurile flamenco tradiţionale cu jazz, blues sau soul.

Deţinătoare a două premii Latin Grammy, Concha Buika vine pentru prima oară în Romania, cu ocazia Festivalului „Viaţa e frumoasă!”. Printre invitații străini ai acestei ediţii care concertează la Operă se mai numără şi soprana de origine elenă Sonia Theodoridou.

Concertele susţinute de invitaţii români ai Festivalului pe scena Operei sunt dedicate, anul acesta, unor genuri deosebit de îndrăgite – operetă şi musical, spectatorii având ocazia de a întâlni nume de referinţă ale muzicii de gen din România.

Printre invitaţi se numără soprana Mioara Manea-Arvunescu, a cărei activitate solistică este celebrată într-un concert aniversar, soprana Alexandra Coman, care îl are ca invitat pe tenorul spaniol Enrique Ferrer, şi tenorul Alfredo Pascu, căruia i se vor alătura artiste din Rusia şi Ungaria.

Nume mare alături de Concha Buika în festivalul „Viaţa e frumoasă!”

Publicul va putea urmări de asemenea pe scena Operei spectacole precum „Carmen”, coreo-dramă a Teatrului Muzical și Dramatic de Stat din Georgia, „Contele de Luxemburg”, operetă clasică a Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg-Rusia, baletul „Baiadera” al  Operei Naționale București sau „Nuntă însângerată”, adaptată de Teatrul Muzical de Stat din Klaipeda, Lituania.

Citiţi şi: Thomas Richards susţine workshop-uri în cadrul Festivalului „Viaţa e frumoasă’’ 

Programul include și o serie de producţii recente sau inedite, printre care spectacolul „Mozart Steps”, care a deschis stagiunea curentă a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, sau spectacolul „O poveste japoneză”, o premieră la nivel național, aceasta fiind prima montare în România a unui text conceput special pentru a fi jucat în cultura originară, cea niponă, în stilul kabuki.

Concha Buika Viata e frumoasa

Concha Buika, în cadrul unui concert în Suedia

De asemenea, invitați pentru a treia oară în cadrul Festivalului „Viaţa e frumoasă!”, Thomas Richards și Mario Biagini propun publicului două reprezentaţii ale spectacolului „The Living Room”, găzduite în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti, precum şi alte evenimente ce vor avea loc în diferite spaţii din Bucureşti.

Nu în ultimul rând, Opera va mai găzdui în cadrul Festivalului expoziţii şi lansări de carte.

Info

Biletele pentru evenimente susţinute la Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara şi Biblioteca Naţională a României sunt disponibile în reţeaua EVENTIM şi la magazinele partenere (Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, birourile proprii Eventim), la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti, a Teatrului Metropolis şi a Teatrului Nottara.

Foto credit: Javi Rojo, Concha Buika

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!