„Constelații”, de Nick Payne, în premieră la Teatrul de Artă București
https://www.ziarulmetropolis.ro/constelatii-de-nick-payne-in-premiera-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Teatrul de Artă Bucureşti anunţă prima nouă producţie din programul stagiunii 2017-2018: spectacolul CONSTELAȚII de Nick Payne, în regia lui George Dogaru. Spectacolul va avea premiera vineri, 15 septembrie şi joi, 28 septembrie, orele 19.15, la Teatrul de Artă Bucureşti, din str. Sfântul Ștefan nr. 21.

Un articol de Petre Ivan|13 septembrie 2017

CONSTELAȚII este o piesă despre liberul arbitru și prietenie. Despre teoria multiversului cuantic, dragoste și miere. Marianne este fizician la Universitatea din Sussex, iar Roland este un simplu apicultor. Se cunosc întâmplător. Prima întâlnire nu iese deloc bine. Dar noroc că există și o a doua șansă, și o a treia, și a patra…

Povestea lui Nick Payne este jucăușă, inteligentă și plină de idei și, în același timp, trezește o puternică emoție. (Daily Telegraph)

Prima montare după Constelații a avut premiera la Royal Court Theatre, Londra, în ianuarie 2012. Apoi, spectacolul a fost CONSTELAȚIItransferat la Duke of York’s Theatre, Londra, în noiembrie 2012.

Trei ani mai târziu, spectacolul a avut premiera și pe Broadway, la Samuel J. Friedman Theatre, avându-i protagoniști pe Jake Gyllenhaal și Ruth Wilson. A fost un succes răsunator.

Montarea de la București îi are în distribuție pe Ioana Barbu și Marin Grigore.
Scenografia este semnată de Romulus Boicu.
Muzica originală: Marin Grigore
Videoproiecție: Ovidiu Cotârță
Grafică și fotografie: Mihnea Irimia
Regia: George Dogaru

Bilete pentru premiera CONSTELAȚII, din 15 și 28 septembrie, sunt disponibile pe MyStage.ro și Eventim.ro.

Foto: Constelații  – facebook

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.