Corul de Copii Radio, într-un spectacol multimedia
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-de-copii-radio-intr-un-spectacol-multimedia/

Finalul lunii aprilie vă aduce o atmosferă ce oglindeşte puritate, graţie concertului oferit de Corul de Copii Radio, sâmbătă, 26 aprilie (19:00), la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|22 aprilie 2014

Conduși de Voicu Popescu (corepetitor Magdalena Faur), micii muzicieni de la Corul de Copii Radio vă oferă de această dată un eveniment cu totul deosebit.

Sub sugestivul titlul „ROMANIAN ROOTS” – „Rădăcini româneşti” – concertul-eveniment de care vă veți bucura la Sala Radio propune publicului un parcurs al spiritualităţii româneşti oglindite în muzica corală. Veţi asculta cântece situate la graniţa între folclorul nostru, tradiţia sacră bizantină şi creaţia contemporană: melodii de joc sau doine din Maramureş, imnuri de esenţă bizantină sau cântece ale compozitorilor noştri contemporani.

După incursiuni în repertorii internaţionale, prin acest concert Corul de Copii Radio se întoarce la repertoriul său peren, cel care defineşte spiritualitatea şi tradiţia românească. Deja „probat” pe scene din străinătate, “ROMANIAN ROOTS” este un proiect în care muzica, gestul şi imaginea se unesc pentru a dărui spectatorului bucuria întâlnirii cu folclorul autentic, cu lucrări ritualice sau venite din universul plin de imaginaţie al copiilor. “ROMANIAN ROOTS” este spectacol-concert plin de culoare, bucurie, emoţie şi energie. – declară despre eveniment dirijorul Corului de Copii Radio, VOICU POPESCU.
Mai mult decât un concert, seara se transformă aşadar într-un adevărat spectacol multimedia, pentru că sonorităţii deosebite a corului i se alătură o serie de proiecţii video ce îmbină imagini de natură din România cu secvenţe din evenimentele Corului de Copii Radio, efecte sonore tradiţional româneşti, de la bucium la clopot şi toacă (realizate de George Marcu), toate completate de interpretarea dramatică a copiilor şi elemente de recuzită pentru a simboliza aspecte esenţiale din cultura română. Regia de mişcare este semnată de Mihai Lungeanu.

O parte emoţionantă a serii va fi reprezentată de momentul comemorativ pe care Corul de Copii Radio îl va dedica celor două artiste recent dispărute dintre noi şi care au marcat o lungă perioadă de timp evoluţia ansamblului: Eugenia Văcărescu – dirijoare a corului şi pianista Camelia Chiţibea – corepetitoarea care a acompaniat la pian cu multă dăruire toate repetiţiile şi concertele ansamblului.

Un reper al muzicii noastre peste hotare, prin cele peste 50 de participări la festivaluri şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, Corul de Copii Radio a obţinut preţioase distincţii şi a primit în 2004 titlul de „AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”.
Proiectul „ROMANIAN ROOTS” a fost prezentat la “Simpozionului Mondial de Muzică Corală”, organizat la Copenhaga de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale (2008), în cadrul Zilelor Europene Neudrossenfeld – Germania, la Festivalul “Let the Future Sing” – Suedia şi la “International Thracian Choir Festival” – Bulgaria (2009).

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto Corul de Copii Radio: Virgil Oprina

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.