Costel Constantin- interviu despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/costel-constantin-interviu-despre-steaua-pe-care-o-va-primi-pe-aleea-celebrita%e1%b9%adilor/

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele […]

Un articol de |19 octombrie 2012

Cu dl. Costel Constatin am vorbit despre steaua pe care o va primi pe Aleea Celebritãṭilor; am realizat acest interviu deşi era foarte ocupat cu repetiṭiile. Atât atmosfera caldã în care s-a desfãşurat interviul, cât şi deschiderea dl. Constantin au fãcut posibilã realizarea unui material sincer, înainte de un moment important – acordarea unei stele pe Aleea Celebritãṭilor. Mai jos veṭi putea citi un interviu cu un mare actor care vorbeşte deschis despre tumultul vieṭii de artist.

Andrada Vãsii: Cum v-aṭi simṭit în momentul în care aṭi aflat despre aceastã decizie ( n.a.: de a primi o stea ). Ce înseamnã pentru dumneavoastrã acest lucru?

Costel Constantin: Vreau sã vã spun ceva; m-am gândit întotdeauna cã mai sunt foarte mulṭi actori, mai în vârstã, mari actori, cum ar fi Carmen Stãnescu, şi alṭii care n-au primit şi mã gândeam cã ar putea sã fie şi rândul meu la un moment dat, dar dupã ce aceştia vor primi distincṭia. Este o distincṭie frumoasã. Ţine de respectul pe care îl au bucureştenii şi spectatorii faṭã de noi, de aceastã meserie a noastrã; meserie pe care noi ne-o facem cu toatã dragostea, deoarece altfel nu s-ar putea.

A.V.:  Cea de-a doua întrebare ṭine un pic de organizare. Ştiu cã lucraṭi foarte mult zilele acestea. Cum reuşiṭi sã faceṭi faṭã unui asemenea ritm alert ?

C.C. : Cum fac faṭã? Am învãṭat în toṭi anii de meserie – pentru cã eu am fãcut teatru, film, radio şi am prezentat şi o emisiune în direct- ( n.a.: este vorba despre emisiunea Viaṭa Satului de la TVR ); directul te învaṭã. Emisiunea m-a interesat din punctul de vedere al directului- care este cu totul şi cu totul altceva. În plus, am fãcut în ultima poerioadã pe parcursul a 15 luni, 300 de episoade în douã seriale de televiziune. Si vreau sã vã spun cã este o experienṭã absolut unicã. Ştiṭi cã în serialele de televiziune important este sã se respecte programul tehnic, sã se filmeze numãrul de secvenṭe pe zi. Atunci eram în prizã directã, totul trebuia fãcut rapid şi trebuia o vitezã mare de mobilizare de a reuşi sã faci exact tot ce ṭi-ai propus.Acest lucru m-a ajutat foarte mult.

A.V. : Ce este mai aproape de sufletul dvs ? Teatrul sau televiziunea ?

C.C. : Cel mai aproape de sufletul meu este teatrul şi va rãmâne întotdeauna aşa.

A.V. : Ce sfat aveṭi pentru generaṭia tânãrã de actori care pãşeşte acum pe scenã ?

C.C. : Sã încerce. Dacã iubesc atât de mult aceastã meserie – sã o facã ; chiar dacã sunt puṭini bani. Dacã o iubesc cu adevãrat trebuie sã se sacrifice. Altfel nu se poate.

A.V.: Ultima întrebare: unde vã vedeṭi peste cinci- zece ani?

C.C:  Mã vãd în noua salã a Teatrului Naṭional care sper ca în cinci zece ani sã fie gata. [n.a. : dl. Costel Constantin râde]

26
/01
/17

INTERVIU „Cred că experimentul este obligatoriu pentru un artist”, afirmă regizorul Adrian Sitaru. Despre noul său lungmetraj „Fixeur”, acum în cinematografe, spune că, „fiind un film despre jurnalism şi jurnalişti, am încercat să reproducem şi să amestecăm stilistica de reportaj TV de calitate în cea de cinema clasic”.

22
/12
/16

Scenograful Ștefan Caragiu, decan al Facultății de Teatru al UNATC București, crede că talentul se împarte în mod egal pe generații. Consideră că studenții au dreptul și chiar obligația de a se revolta atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum trebuie.

20
/12
/16

NOUA GENERAȚIE DE ARTIȘTI. Alina Petrică are 27 de ani. Joacă în „Aglaja”, la Centrul Cultural „Bălcescu”, în „Mon Cabaret Noir”, la Teatrelli, în „(D)efectul Placebo”, la Teatrul Național, în „Îmblânzirea scorpiei”, la Teatrul de Comedie, și este, din acest an, angajată a Teatrului Mic din București.

19
/12
/16

NOUA GENERAŢIE DE ARTIŞTI. Dorotheea Petre (aproape 36 de ani) este bine-cunoscută publicului cinefil din ţara noastră, din pelicula „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006).

13
/12
/16

Emanuel Pârvu, membru al juriului care a selectat zece actori tineri pentru spectacolul aniversar al Teatrului Metropolis, este convins că noua generație de actori poate fi încurajată prin șansă. La rândul său, își amintește în rândurile care urmează cum la început de drum a avut ocazia de a învăța de la oameni de teatru precum Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și, mai ales, Liviu Ciulei.

29
/11
/16

Trecutul ne dezvăluie foarte multe lucruri, nu doar o incurabilă melancolie. Trecutul are o anumită forţă de a se impune în actualitate fără a-şi face simtiţă prezenţa. Acest lucru se petrece şi cu teatrul în general când pur şi simplu vorbim despre teatru, chiar dacă o facem la timpul trecut. Forţa sa este invizibilă şi efectele devin vizibile când doar îi constatăm absenţa.