„Crăciun ales la Sala Dalles”, până pe 23 decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-ales-la-sala-dalles-pana-pe-23-decembrie/

Târgul cadourilor de Crăciun de la Sala Dalles şi-a deschis porţile pentru cea de-a 20-a ediţie, cu brăduţi, globuri de sticlă pictate manual, ornamente din lemn cu modele de peste o sută de ani, ciocolată belgiană, delicatese siciliene, dar şi produse vestimentare şi cosmetice.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2014

Bucureştenii vor avea până în seara zilei de 23 decembrie un „Crăciun ales la Sala Dalles”. Cel mai vechi şi mai lung târg de sărbători din Bucureşti poate fi vizitat zilnic, între orele 10.00 – 20.00, intrarea fiind liberă.

La ediţia din acest an a evenimentului, peste 80 de expozanţi din toată ţara se întrec în oferte şi cadouri cu dichis. Invitatele speciale ale târgului sunt actriţa Adela Popescu şi vedeta de televiziune Dana Rogoz, care îşi vor expune în faţa vizitatorilor produse create/ inspirate de ele.

Brăduţi în miniatură, plantaţi în ghivece şi oferiţi într-un ambalaj personalizat din hârtie ecologică sau săculeţi de iută, însoţiţi de un mesaj original, globuri de sticlă pictate manual, ornamente din lemn care reprezintă modele vechi de peste o sută de ani, decoraţiuni parfumate din Crăciunanason şi scorţişoară, coroniţe de brad şi măceşe şi alte decoraţiuni inedite de sezon îşi caută cumpărătorii la târgul de Crăciun de la Dalles, notează Mediafax.

Dulciuri din ciocolată belgiană în forme de căsuţe, brazi cu broderii, castele, fulgi de zăpadă, delicatese siciliene din pastă de marţipan, fructe şi sâmburi traşi în ciocolată, căsuţe din turtă dulce, cozonaci şi plăcinte, torturi în miniatură şi brioşe vor îndulci atmosfera târgului. Acestora li se adaugă zeci de sortimente de ceaiuri, cafea şi ciocolată caldă.

Răsfăţaţi vor fi şi iubitorii de modă şi frumuseţe, pentru că la târg vor putea alege cadouri de la standurile designerilor vestimentari, ale celor care realizează manual bijuterii unicat şi ale celor care aduc produse cosmetice bio, game variate de produse de înfrumuseţare din Germania, Marea Britanie, Franţa şi Orientul Îndepărtat.

De asemenea, fiecare cumpărător al târgului va participa la realizarea celei mai lungi ghirlande din Bucureşti şi la tombole cu premii generoase. Jurnalul evenimentului poate fi urmărit pe aici.

Foto: Crăciun ales la Sala Dalles

11
/05
/17

După ce ajunge cel mai renumit artist al curentului suprarealist, Salvador Dali (11 mai 1904 - 23 ianuarie 1989) se vede vehement criticat de André Breton, pe motiv că spaniolul nu are o poziţie clară faţă de Hitler şi că nu se alatură mişcării de stânga a avangardiştilor. Exclus din sânul mişcării care l-a consacrat, Dali exclamă înfuriat: "Suprarealismul sunt eu!".

10
/05
/17

Maia Morgenstern, Mihai Călin, Maria Obretin și Letiția Vlădescu se numără printre susținătorii volumelor „Baricadele” (I, II, III) de Andrei Crăciun, care ar putea fi publicate în curând de Hyperliteratura. Alătură-te acestui demers literar, comandându-ți propriile Baricade!

10
/05
/17

“Este zăpadă cu soare. Acoperișurile sclipesc, streașinile șiroiesc, oamenii calcă într-un fel de piftie alburie, care se risipește în jur și îi stropește pe trecători. (...)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat anul acesta „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, din care vă prezentăm, prin amabilitatea autorului, câteva fragmente / povestiri integrale.

10
/05
/17

Luni, 8 mai, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea celui mai recent roman semnat de Simona Antonescu, Hanul lui Manuc, apărut în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom. Simona Antonescu este autoarea romanului Fotograful Curţii Regale – romanul cîştigător al Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească, ediţia 2014, şi al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din România.

10
/05
/17

„Interior zero” de Lavinia Braniște e despre tinerețea dezbrăcată de toate motivele pentru care o iubim. E despre limitele vârstei, despre angoase și încercări, despre dezamăgiri, frustrări și renunțări. E despre pierderile noastre, ale celor care ne-am rătăcit pe un drum pe care-l credeam drept.

10
/05
/17

Bill Clinton a scris un roman alături de autorul de succes James Patterson, subiectul acestuia fiind centrat pe președintele Statelor Unite, o funcție pe care a deținut-o timp de opt ani. Cartea, intitulată "The President is Missing" ("Președintele a dispărut"), va fi publicată în luna iunie 2018.

10
/05
/17

„Şansa este numele dat de nebuni destinului.” - Fred Astaire. Într-o zi de 10 mai (1899) se năștea, în Omaha, SUA, dansatorul, actorul şi coregraful Frederick Austerlitz (Fred Astaire), cel care avea să fie considerat cel mai mare dansator al tuturor timpurilor.

09
/05
/17

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expoziția „Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar”, una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

09
/05
/17

Vineri, 12 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio sărbătorește Ziua Regalității printr-un concert special, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt, cu participarea violonistului Eugen Sârbu, singurul muzician român menționat, alături de George Enescu, în celebra publicație Oxford Dictionary of Music.

08
/05
/17

Competiția celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), dedicată exclusiv regizorilor aflați la primul sau al doilea film, este o veritabilă zonă de conflict: povești pe muchie de cuțit, inspirate de evenimente reale sau experiențe personale, situații provocatoare și abordări temerare, fabule morale nuanțate sau extreme, semnate de regizori care își asumă riscuri și despre care, cu siguranță, se va mai auzi.

08
/05
/17

Alain Delon a anunțat, la ceremonia omagială din cadrul Festivalului Internațional de Film Polițist de la Liege, că pregătește "ultimul său film". Actorul francez în vârstă de 81 de ani va veni pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2-11 iunie), unde va primi premiul pentru întreaga carieră.

08
/05
/17

"Jim se îndrăgosti fulgerător de albastru într-o primăvară, când i se umflară amigdalele și trebui să-și dea în gât cu albastru de metil. (…)" Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care vă prezentăm, pe parcursul acestei luni, câteva fragmente.