Craciun fermecat la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-fermecat-la-tvr-2/

Sub genericul Craciun fermecat la TVR 2, Crăciunul 2013 vine la postul de televiziune amintit cu o adevărată avalanşă de filme, documentare, spectacole şi concerte extraordinare, transmisiuni şi ediţii speciale care să aducă în casele tuturor o atmosferă încărcată de magia Sărbătorilor de iarnă.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2013

Sub genericul Craciun fermecat la TVR 2, Crăciunul 2013 vine la postul de televiziune amintit cu o adevărată avalanşă de filme, documentare, spectacole şi concerte extraordinare, transmisiuni şi ediţii speciale care să aducă în casele tuturor o atmosferă încărcată de magia Sărbătorilor de iarnă.

Filmele artistice pregătite pentru aceste zile, fie că sunt producţii străine, fie autohtone, sunt comedii excelente care să vă aducă Sărbători de neuitat. Din programul TVR 2 nu vor lipsi transmisiunile speciale de Crăciun în direct de la Vatican: Vigilia di Natale în noaptea de Ajun şi Urbi et orbi, mesajul Suveranului Pontif în prima zi de Crăciun.

Aceste recomandări deschid seria programelor speciale ale TVR 2 care vor continua de Revelion, dar şi în prima săptămână din Noul An.

Spicuim din programele speciale „Craciun fermecat”: pregătite de TVR 2 :

Marţi, 24 decembrie,

de la ora 22.30, Transmisiuni speciale – în direct-  de la Vatican În Ajunul Crăciunului, emisiunea Credo îi dedică o ediție specială sărbătorii Naşterii Domnului.

Miercuri, 25 decembrie,

de la ora 15.10, ediţie specială „Ia-mă acasă de Crăciun!” – a campaniei cu acelaşi nume –  de sensibilizare a românilor, pentru a oferi copiilor aflaţi în instituţiile de ocrotire socială Sărbători de iarnă alături de familiile lor.

Craciun fermecat

Joi, 26 decembrie,

de la ora 15.10 – ediţie specială de Crăciun „În ţara minunilor”. Reni şi Moş Crăciun, păpuşi, spiriduşi şi jucării, colinde româneşti sau străine, podoabe autohtone, origami, desene animate şi surprize – acestea sunt doar o parte din feeria pregătită de Crăciun telespectatorilor „În ţara minunilor”.

Vineri, 27 decembrie,

de la ora11.10 (prima parte) şi duminică, 29 decembrie, de la ora 16.00 (partea a doua) – spectacolul folcloric Împreună de Crăciun. Prezintă Roxana Bădescu. Cântece şi colinde, jocuri şi voie bună, preparate tradiţionale, brazi frumos împodobiţi, lumini feerice, toate acestea într-un cadru superb, curtea interioară a Hanului Manuc, vor fi „ingredientele” unui Crăciun de poveste

Sâmbătă, 28 decembrie,

de la ora 15.30 – Drumul Succesului – Ema Pendiuc şi echipa emisiunii au străbătut sute de kilometri până la Chişcăreni, un sătuc pitoresc din Republica Moldova, în curtea casei părinteşti a îndrăgitului interpret de muzică populară, Ion Paladi.

Cât despre filme, TVR 2 a programat o serie de filme despre Sărbătorile de iarnă și, în special despre un anumit … Craciun fermecat:

Salvaţi Crăciunul!, Crăciun la Riviera, Născută sub o stea norocoasă, Un copil de Crăciun, Când bărbaţii nu-ţi dau pace, William şi Kate –  inspirat de povestea de dragoste dintre prinţul William de Wales şi Kate Middleton, Nu-i spune mamei că dădaca-i moartă, O clipă magică, Vei întâlni străinul din visele tale, Tatăl mireselor, Toamna Bobocilor, Iarna Bobocilor şi Primăvara Bobocilor.

Foto: secvente din programul Craciun fermecat la TVR 2 – tvr.ro

 

 

 

14
/06
/17

“Am comis cel mai grav dintre păcatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit”, spunea Jorge Luis Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, care se stingea din viață pe 14 iunie 1986.

13
/06
/17

Miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) găzduiește lansarea romanului „Iată-mă” de Jonathan Safran Foer, una dintre cele mai aşteptate cărţi Humanitas Fiction din această vară şi bestseller al editurii la Bookfest 2017, din care vă invităm să descoperiți un fragment.

13
/06
/17

Tocmai a avut loc la Bulandra premiera spectacolului „Pe lacul auriu” (de Ernest Thompson), în regia maestrului Dinu Cernescu. E un spectacol de modă veche și bună.

13
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Exilul românesc a cunoscut o paletă extrem de variată de persoane. La 1848, revoluționarii s-au refugiat în Franța sau în alte țări europene, preocupați de soarta Principatelor și ducând cu tenacitate o campanie de informare despre români și aspirațiile lor.

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.