Craciun fermecat la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-fermecat-la-tvr-2/

Sub genericul Craciun fermecat la TVR 2, Crăciunul 2013 vine la postul de televiziune amintit cu o adevărată avalanşă de filme, documentare, spectacole şi concerte extraordinare, transmisiuni şi ediţii speciale care să aducă în casele tuturor o atmosferă încărcată de magia Sărbătorilor de iarnă.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2013

Sub genericul Craciun fermecat la TVR 2, Crăciunul 2013 vine la postul de televiziune amintit cu o adevărată avalanşă de filme, documentare, spectacole şi concerte extraordinare, transmisiuni şi ediţii speciale care să aducă în casele tuturor o atmosferă încărcată de magia Sărbătorilor de iarnă.

Filmele artistice pregătite pentru aceste zile, fie că sunt producţii străine, fie autohtone, sunt comedii excelente care să vă aducă Sărbători de neuitat. Din programul TVR 2 nu vor lipsi transmisiunile speciale de Crăciun în direct de la Vatican: Vigilia di Natale în noaptea de Ajun şi Urbi et orbi, mesajul Suveranului Pontif în prima zi de Crăciun.

Aceste recomandări deschid seria programelor speciale ale TVR 2 care vor continua de Revelion, dar şi în prima săptămână din Noul An.

Spicuim din programele speciale „Craciun fermecat”: pregătite de TVR 2 :

Marţi, 24 decembrie,

de la ora 22.30, Transmisiuni speciale – în direct-  de la Vatican În Ajunul Crăciunului, emisiunea Credo îi dedică o ediție specială sărbătorii Naşterii Domnului.

Miercuri, 25 decembrie,

de la ora 15.10, ediţie specială „Ia-mă acasă de Crăciun!” – a campaniei cu acelaşi nume –  de sensibilizare a românilor, pentru a oferi copiilor aflaţi în instituţiile de ocrotire socială Sărbători de iarnă alături de familiile lor.

Craciun fermecat

Joi, 26 decembrie,

de la ora 15.10 – ediţie specială de Crăciun „În ţara minunilor”. Reni şi Moş Crăciun, păpuşi, spiriduşi şi jucării, colinde româneşti sau străine, podoabe autohtone, origami, desene animate şi surprize – acestea sunt doar o parte din feeria pregătită de Crăciun telespectatorilor „În ţara minunilor”.

Vineri, 27 decembrie,

de la ora11.10 (prima parte) şi duminică, 29 decembrie, de la ora 16.00 (partea a doua) – spectacolul folcloric Împreună de Crăciun. Prezintă Roxana Bădescu. Cântece şi colinde, jocuri şi voie bună, preparate tradiţionale, brazi frumos împodobiţi, lumini feerice, toate acestea într-un cadru superb, curtea interioară a Hanului Manuc, vor fi „ingredientele” unui Crăciun de poveste

Sâmbătă, 28 decembrie,

de la ora 15.30 – Drumul Succesului – Ema Pendiuc şi echipa emisiunii au străbătut sute de kilometri până la Chişcăreni, un sătuc pitoresc din Republica Moldova, în curtea casei părinteşti a îndrăgitului interpret de muzică populară, Ion Paladi.

Cât despre filme, TVR 2 a programat o serie de filme despre Sărbătorile de iarnă și, în special despre un anumit … Craciun fermecat:

Salvaţi Crăciunul!, Crăciun la Riviera, Născută sub o stea norocoasă, Un copil de Crăciun, Când bărbaţii nu-ţi dau pace, William şi Kate –  inspirat de povestea de dragoste dintre prinţul William de Wales şi Kate Middleton, Nu-i spune mamei că dădaca-i moartă, O clipă magică, Vei întâlni străinul din visele tale, Tatăl mireselor, Toamna Bobocilor, Iarna Bobocilor şi Primăvara Bobocilor.

Foto: secvente din programul Craciun fermecat la TVR 2 – tvr.ro

 

 

 

03
/02
/17

Teatrul Tineretului are plăcerea de a anunța cea dintâi premieră a anului 2017: Un stejar de Tim Crouch, regia Bobi Pricop. Reprezentațiile vor avea loc cu participarea extraordinară a actorilor Claudiu Bleonț și Ana Ciontea, în zilele de sâmbătă, 4 februarie, și duminică, 5 februarie, de la ora 19.00.

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

03
/02
/17

Concluzie: e unul dintre cele mai frumoase, luminoase, bine jucate, credibile și emoționante spectacole pe care le-am văzut de multă vreme încoace. Simplu. Iar o prietenă actriță îmi șoptește că rar vezi mașiniștii aplaudând o piesă din culise. Înseamnă că chiar „a coborât Îngerul”. Un spectacol frumos te pune pe gânduri (nu negre), îți dă bucurie (nu -doar- hlizeală goală) și îți dă un ”ceva” pe care îl porți, apoi, cu tine ca pe o bijuterie pe dinăuntru, mult timp.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa “Jake și femeile lui”. Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuție fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache – femeile care populează lumea reală și imaginară a lui Jake, interpretat de Ștefan Bănică.

02
/02
/17

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a postat pe pagina de Facebook a formaţiei un videoclip în care cântă despre România, în contextul protestelor care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, notează. Artistul face o numărătoare inversă a celor 10 zile în care ordonanţele de urgenţă adoptate marţi de Guvern mai pot fi contestate.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

Coregraful suedez Mats Ek și balerina Ana Laguna au primit luni titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale". Ceremonia de acordare a distincțiilor a avut loc în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul zilei UNATC "I. L. Caragiale".

31
/01
/17

 „Dictatorii sunt întotdeauna dezinformaţi. E rezultatul fricii pe care o sădesc. Cad în propria lor capcană: a terorii. De fapt, mi-e frică - mi-e frică să spun tot ce gândesc. Dacă acest carnet cade în mâna cuiva? La români, stomacul e mai important decât creierul. Chiar şi decât picioarele...", nota în jurnalul său regizorul Alexandru Tatos, pe 20 mai 1973. Într-o zi de 31 ianuarie (1990) Alexandru Tatos înceta din viaţă.

31
/01
/17

A vrut să se facă aviator și a devenit actor, pentru că așa cum spunea în ale sale memorii “cea mai frumoasă frumusețe este meseria pe care mi-am ales-o și căreia m-am dedicat vreme de 50 de ani. Privind în urmă pot spune că nu aş schimba nimic la viaţa mea. Am avut o viaţă bogată şi fericită. Am avut o imaginaţie suficient de bogată încât să pot să mă închipui în tot felul de situaţii sociale în care aş fi putut să trăiesc şi să-mi dau seama că nu m-ar fi satisfăcut niciuna”.