Cristiana Raduta Bobic

n. 04/05/1977
Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica “I. L. Caragiale” Bucuresti, Facultatea Actorie
WebSite: www.cristianaraduta.ro
culoare par: blond; culoare ochi: caprui; inaltime: 1,70 cm; greutate: 52 kg

Personaje interpretate in timpul facultatii:

W. Shakespeare:
– Maria din “A XII-a noapte”
– Ofelia si Gertrude din “Hamlet”
– Helena din “Visul unei nopti de vara”
– Adriana si Luciana din “Comedia Erorilor”

A.P. Cehov:
– Sofia din “Platonov”

Mihail Sebastian:
– Corina din “Jocul de-a vacanta”
– Mona din “Steaua fara nume”

Camil Petrescu:
– Maria Sinesti din “Jocul Ielelor”

I.L. Caragiale:
– Mita Baston din “D-ale Carnavalului”

Debut:
-1997 – Nina Zarecinaia – “Pescarusul” de A.P. Cehov – Teatrul Dramatic de Stat Constanta
Activitate in televiuziune si cinematografie:
-1995 – “Cinema” (scurt metraj) regia Cornel Raducan
-1998 – “Mana lui Paulista” (scurt metraj) regia Cristian Mungiu
– coprezentatoare emisiunii “Roata Norocului” – PRO TV
-2000 – “Calcaiul lui Ahile” – serial al TVR, regia Sergiu Ionescu
Activitate Muzicala:
Discografie:
-2002- “Cristiana Raduta” – cel mai bine vandut album al anului
-2003- “Muzica Antidrog”
-2004- “Unisex”
-2005- “Unisex” – English Version
-2005- “Christiana Club”
-2008- “Easy Girl” 

Turnee muzicale:
-2002- “Megaturneul National Muzica Anti-Drog” – peste 2.200.000 spectatori in 34 de orase
-2004- “Turneul Unisex” – peste 1.500.000 spectatori in 29 de orase
Videoclipuri:
-2002- “Voi fii a ta”
“Amor, Amor”
-2003- “Muzica antidrog”
-2005- “Epilogue”
-2006- “Digital Attraction”
Premii Muzicale:
-2002- MTV “Cel mai bun artist intr-un videoclip”
-2004- Uniunea Compozitorilor din Romania “Stil si Eleganta”
Activitate Teatrala:
-1997- Nina Zarecinaia din “Pescarusul” de A.P. Cehov, Teatrul Dramatic de Stat Constanta, regia Alexa Visarion
-1999 – Elena din “Micii burghezi” de M. Gorki, Teatrul Casandra Bucuresti, regia Catalin Naum
Jean Sartre din “No Exit Way” de Clay McLeod Chapman, Teatrul Casandra Bucuresti, regia Dinu Manolache si Mircea Albulescu
“Harap Alb” – spectacol de improvizatie, Teatrul casandra Bucuresti, regia Dinu Manolache
-2001- Zita din “O noapte furtunoasa” de I.L. caragiale, Teatrul de Comedie Bucuresti, regia Radu Nichifor
-2002 – Brook Daniels din “Popcorn” de Ben Elton, Teatrul Mic Bucuresti, regia Razvan Savescu
-2010 – Antonia Simonet din “Floarea de cactus” de P. Barrillet & J.P. Gredy, Teatrul Metropolis Bucuresti, regia Alice Barb
-2012 – Harper Pitt din “Ingeri in America” de Tony Kushner, Teatrul Metropolis Bucuresti, regia Victor Ioan Frunza
Premii Teatrale:
-1999- Festivalul National de Teatru Sibiu : “Premiul pentru cea mai buna interpretare” pentru Jean Sartre din “No Exit Way” de C. McLeod Chapman
-1999- Gala Tanarului Actor : “Actrita anului”

 

Distribuie

Artisti Romani

Lasa un comentariu

Trimite