„Cu sufletul la Gură”, prima carte a Cristinei Chirilă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-sufletul-la-gura-prima-carte-a-cristinei-chirila/

Joi, 22 mai, de la ora 20.00, Cristina Chirilă, doctor în Psihologie cu pasiuni multiple, precum pictura, cinematografia şi literatura, îşi lansează prima carte,  la ceainăria Serendipity din Dumbrava Roşie, numărul 12, Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2014

La Serendipity te vei aşeza într-un leagăn, vei savura ceaiuri aromate și turtă dulce ca-n copilărie şi-ţi vei stimula intelectul răsfoind paginile cărţii „Cu sufletul la Gură“.

Evenimentul va aduce laolaltă numai oameni frumoși, iar Cristina Chirilă îți va semna cartea, pe care o poți cumpăra și în momentul lansării, dar și din librării, și îți va face cadou un audiobook în lectura actriței Cătălina Mustață, ca să trăiești mai intens scriitura.

„Cu sufletul la Gură” este un roman autobiografic fictiv, cu intrigi amoroase, o corespondență din care reies cât se poate de frust dorințe și voluptăți, un roman care urmărește drumul chinuit, plin de răzgândiri, sinuos și agonizant al unei puștoaice îndrăgostite de un artist care suferă de o tulburare psihică.

Este o carte despre artă și despre legătura ei cu nebunia, despre moralitate, despre perversitatea sistemului, despre vulnerabilități, despre dinamica duală și conflictuală a naturii umane, despre neliniști și sex.

O iubire cu sufletul la gură

„Cu sufletul la gură” se dorește a fi un roman al iubirii absolute. Al iubirii care trece prin tot ce e în sufletul unei femei, de la fenomene legate de corporalitate și afecte, la intimitatea unei relații profunde, de la dorință și excitație sexuală la temeri, resemnări, până la o intimitate caldă și senină.

O iubire care trece prin visele și obsesiile ei, prin parfumul şi prin lenjeria ei, de la admirație la gelozie, de la iubire la deznădejde, de la divinizare la reificare. E genul de carte care “oripilează făpturile de pension și dă cu tifla celor care cred că sexul se face doar cu lumina stinsă și eventual în aceeași zi a săptămânii”.

Serendipity e o ceainărie pitită între ziduri, acoperite de iederă și de tufe de trandafiri, unde te poți ascunde de zgomotul și agitația Bucureștiului. E un loc ideal pentru o astfel de lectură.

 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.

03
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT. Între capodoperele literaturii române, "Țiganiada" lui Ion Budai Deleanu (1760-1820) ocupă un loc de excepție. Și explicația trebuie căutată nu numai în faptul că țiganii reprezintă o populație alogenă cu care conviețuim de peste 600 de ani, ci și pentru descrierea general umană pe care o conține.