„Cui i-e frică de Virginia Woolf?“, de Edward Albee, se joacă la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/cui-i-e-frica-de-virginia-woolf-de-edward-albee-se-joaca-la-godot-cafe-teatru/

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc, se joacă duminică, 19 mai, la ora 20.00, la Godot Cafe-Teatru.

Un articol de Andrada Văsii|17 mai 2013

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, se joacă duminică, 19 mai, la ora 20.00, la Godot Cafe-Teatru.

Din distribuție fac parte Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola și Emil Măndănac.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ de Edward Albee, în regia Marianei Cămărășan și a Alexandrei Penciuc („Amalia respiră adânc“ şi „Rabbit Hole“ la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva“ la Teatrul Odeon), se joacă de şase ani pe scenele independente din Bucureşti.

Cea mai tânără distribuție

Producția, dublu nominalizată la „Premiul UNITER pentru Debut“ în 2009 (Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original.

Radiografia unei familii

Câștigătoare a Premiului Tony pentru „Cea mai bună piesă de teatru“ în 1962, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ este una dintre cele controversate, mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului „familiei perfecte“. George (Ionuț Grama), profesorul ratat de la catedra de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere.

Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume“, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevărul şi iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

Foto credit: Alexandra Pașca, Florian Manole

Citiţi şi:
07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.