Cultura pierde o instituṭie importantã
https://www.ziarulmetropolis.ro/cultura-pierde-o-institu%e1%b9%adie-importanta/

Centrul pentru Artele Spectacolului ‘’Sala Palatului’’ urmeazã sã fie trecut din subordinea Ministerului Culturii în cea a Guvernului Victor Ponta. Acestã schimbare va putea fi posibilã printr-o Hotãrâre de Guvern care stipuleazã faptul cã Sala Palatului va funcṭiona sub coordonarea secretarului general al Guvernului. Restructurarea nu se va limita numai la palierul subordonãrii acestui centru […]

Un articol de Andrada Văsii|24 octombrie 2012

Centrul pentru Artele Spectacolului ‘’Sala Palatului’’ urmeazã sã fie trecut din subordinea Ministerului Culturii în cea a Guvernului Victor Ponta. Acestã schimbare va putea fi posibilã printr-o Hotãrâre de Guvern care stipuleazã faptul cã Sala Palatului va funcṭiona sub coordonarea secretarului general al Guvernului.

Restructurarea nu se va limita numai la palierul subordonãrii acestui centru cultural, ci va viza şi structura organizaṭionalã. Atfel, tot prin Hotãrâre de Guvern se alocã maxim 31 de posturi -cu tot cu cel al directorului executiv. Altã modificare va viza numirea acestui director, deoarece se va adopta o numire prin ordin din partea secretarului general al Guvernului.

Nota de fundamentare menṭioneazã faptul cã Sala Palatului- centru cultural-va fi integratã și va colabora direct cu rețeaua de instituții și entități aflate sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului, pentru a asigura  punerea în aplicare a politicilor și acțiunilor specifice.

Intrebarea de pe buzele tuturor este simplã : cât de beneficã este o astfel de decizie ? Vorbim despre o decizie focusatã pe binele instituṭiei, sau despre o decizie necesarã în vederea unei numiri politice a unui nou director ?

28
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Diplomația română până la Al Doilea Război Mondial a dat câteva nume de rezonanță în lumea europeană. Dacă Nicolae Titulescu e președinte în două sesiuni ale Societății Națiunilor, Grigore Gafencu (1892-1957) s-a făcut cunoscut și respectat în exterior mai ales ca exilat.

28
/06
/17

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acțiune „Baby Driver” - un thriller exploziv, cu trei câștigători de Oscar în distribuție: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producția Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de mașini, o poveste atipică de dragoste și o coloană sonoră atemporală.

28
/06
/17

„(...) e suficient să urci o stradă pentru ca, întorcînd capul, să ţi se deschidă o privelişte ce-ţi taie respiraţia... E ca într-o gravură de Escher, unde te aştepţi să vezi oameni mergînd cu capul în jos pe străduţa de dedesubt. (...)” – Alex Leo Șerban. Îndrăgitul criticul de film ar fi împlinit, astăzi, 58 de ani. În amintirea lui Leo publicăm (via liternet.ro) una dintre nenumăratele și savuroasele sale impresii de călătorii (scrisori)

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

27
/06
/17

REPORTAJ Pentru turistul nefamiliarizat nici cu Orientul, nici cu războaiele, Palestina este o lume aparte, cu bazarurile ei stridente, cu Râul Iordan și Marea Moartă, cu orașe care au scris istorie, cu tabere de refugiați și legende biblice la tot pasul, cu focuri de armă în plină stradă, cu nopți liniștite în deșert, cu nesfârșite atracții și contradicții.

26
/06
/17

„Toţi avem păcate, unele mai mari, altele mai mici. De la minciună şi mândrie, până la invidie, egoism şi ură, de la lene şi gelozie, până la ignoranţă, poftă şi necunoaştere. Toate sunt păcate care, într-un fel sau în altul, sunt pedepsite (...) iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – Dorel Vișan. Actorul născut la Tăușeni, județul Cluj, pe 25 iunie 1937, a împlinit 80 de ani!

26
/06
/17

De numele cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor” scrisă de către arhitectul Dan Manea se leagă mai multe premiere. Ultima noutate absolută pentru piaţa cărţii din România este faptul că o carte despre oamenii, istoria şi arhitectura unui oraş a inspirat un film!