D’ale carnavalului, în regia lui Silviu Purcărete, la Festivalul Internaţional Comedy Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/dale-carnavalului-in-regia-lui-silviu-purcarete-la-festivalul-international-comedy-cluj/

Unul dintre evenimentele speciale ale celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj este spectacolul de teatru D’ale carnavalului, în regia lui Silviu Purcărete.

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Unul dintre evenimentele speciale ale celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj este spectacolul de teatru D’ale carnavalului, în regia lui Silviu Purcărete. Acesta va fi jucat, în 16 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

În cadrul festivalului va avea loc, în 16 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, spectacolul D’ale carnavalului, o redare fidelă a textului lui I. L. Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete.

Pus în scenă la Teatrul Naţional ,,Radu Stanca” din Sibiu, D’ale carnavalului este o reprezentaţie plină de surprize şi elemente ce încântă spectatorul atât vizual, cât şi auditiv.

Muzică specială pentru D’ale carnavalului

Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Silviu Purcărete priveşte cu îngăduinţă sau chiar cu simpatie personajele lui Caragiale, creând situaţii de viaţă perfect verosimile, în care se pot regăsi atât actorii care dau viaţă scenei, cât şi spectatorii în faţa cărora se întâmplă totul. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini creat de regizorul şi de scenograful Dragoş Buhagiar.

Spectacolul a câştigat patru premii la Gala Comediei Româneşti 2012: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună scenografie şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

D'ale Carnavalului

D’ale carnavalului se va juca la Festivalul de la Cluj-Napoca

Silviu Purcărete a montat spectacole pe cele mai importante scene din ţară, dar şi din străinătate, fiind invitat în selecţia oficială a festivalurilor de la Avignon şi Edinburgh. Contribuţia excepţională la spaţiul cultural european a artistului român este recunoscută prin acordarea titlului de Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa şi prin decorarea cu Ordinul „Steaua României” în grad de comandor.

Alături de actorii Teatrului din Sibiu, Silviu Purcărete a montat alte şapte piese, printre care ,,Aşteptându-l pe Godot”, ,,Faust” şi ,,Metamorfoze”, notează Mediafax.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, ajuns la ediţia a cincea, se va desfăşura între 11 şi 20 octombrie, la Cluj-Napoca.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Foto credit: Teatrul Național Radu Stanca, spectacolul D’ale carnavalului

10
/01
/17

Într-o zi de 10 ianuarie (2016), la trei zile după ce își lansase cel de-al 25-lea album, „Blackstar”, se stingea din viață David Bowie, unul dintre cei mai influenți muzicieni ai ultimelor decenii.

09
/01
/17

Face parte din generația tânără de actori și a absolvit două facultăți. Facultatea de Teatru de la UNATC (2010), la clasa Ion Cojar, și masterul la aceeași univesitate, la clasa conf. univ. dr. George Ivașcu și prof. univ dr. Radu Gabriel (2012), și Academia de Studii Economice București, specializarea Administrarea afacerilor în limba franceză.

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

Orchestra Națională Radio susține primul concert din noul an la Sala Radio vineri, 13 ianuarie 2017, ora 19.00, sub bagheta dirijorului Iwan Wassilevski, director artistic al Akademisches Orchester Basel din Elveția, cunoscut și apreciat în peisajul muzical european și ca dirijor de operă.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

09
/01
/17

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul "La La Land", marele favorit al serii, care a obținut toate cele șapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă și cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

08
/01
/17

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năștea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreț cu scuza că bicicleta pe care și-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei...

07
/01
/17

Prima încercare a lui Elvis Presleyde a deveni muzician a decurs după cum urmează: și-a luat inima în dinți și vechea sa chitară într-o mână și s-a prezentat la audiții pentru o preselectie. Din juriu făcea parte cântăreţul Jimmy Denny, căruia nu i-a plăcut vocea lui Elvis. L-a întrebat pe viitorul star din ce îşi câştiga existenţa. "Sunt şofer", a spus Elvis. "Foarte bine - a răspuns Jimmy Denny -, întoarce-te la volanul tău, n-ai ce căuta aici".

07
/01
/17

„Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, în regia lui Erwin Șimșensohn va avea premiera marți, 10 ianuarie 2017, ora 19.00, la Teatrul Excelsior. Din distribuție fac parte Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi.

07
/01
/17

Premiera spectacolului „Macbeth” de de William Shakespeare, în regia lui Michal Docekal, traducerea Horia Gârbea, va avea loc vineri, 13 și sâmbătă, 14 ianuarie, ora 19.00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra.

07
/01
/17

CRONICĂ DE FILM Adevărul e că numai un regizor excesiv ca Xavier Dolan, puștiul minune și răsfățat al cinematografiei mondiale, putea oferi un rateu așa frumos ca „Juste la fin du monde”, câștigător al Grand Prix la Cannes în 2016.

06
/01
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub în cadrul omnibusului „Scurt/4: Istorii de inimă neagră” (2014), scurtmetrajul „Trece și prin perete” este o capodoperă în care Radu Jude, inspirându-se narativ dintr-o povestire, „În magazie”, a lui Cehov, comprimă o serie de idei extrem de ofertante.

06
/01
/17

Astăzi, moda cu „imaginea celuilalt” pare să fi apus pentru Bucureşti. Străinii vin şi pleacă, fără a lăsa mărturii despre oraş. Altădată, călătorii scriau pagini întregi, de cele mai multe ori pe un ton admirativ, flatant. Iată câteva mostre!