Design românesc, prin Dizainăr, la Salonul Internațional de Mobilă de la Milano
https://www.ziarulmetropolis.ro/design-romanesc-prin-dizainar-la-salonul-international-de-mobila-de-la-milano/

Până pe 14 aprilie, Dizainăr va reprezenta designul românesc la Salonul Internaţional de Mobilă de la Milano.

Un articol de Andrada Văsii|10 aprilie 2013

Până pe 14 aprilie, Dizainăr va reprezenta designul românesc la Salonul Internațional de Mobilă de la Milano.

18 designeri români vor expune în cadrul salonului cu prilejul inițiativei Dizainăr, primul magazin-concept de mobilier de autor și obiecte de design, ce promovează exclusiv designul românesc.

Pentru prima dată designerii români sunt reprezentați în cadrul Salonului Internațional de Mobilă de la Milano sub umbrela mai largă a unei declarații de statut – designerii români au reușit să pună pe picioare o piață vibrantă de artă și concept, capabilă să concureze la standardele internaționale.

În cadrul salonului de la Milano sunt expuse cele mai noi lucrări semnate 201 Design Studio, Alexandru Ghilduș, Anca Fetcu, Atelier A4, Cai Verzi pe Pereți, Cătălin Popa, Dragoș Motica, Izzy Design, Lemps, Mădălin Gheorghe, Mihnea Ghilduș, Milena Buiculescu, Old New Design, Project Zulu, Radu Baiaș, Ruxandra Sacaliș, Silva Artis, Silvia Cornea.

Este foarte important să fie prezenți la Milano, chiar dacă nu vând imediat. Lumea prinde încredere în ei, iar ulterior lucrurile își vor urma cursul firesc. Vor primi comenzi și vor crea mai cu încredere. Ne-ar plăcea să vedem acest gen de dezvoltare pe piața designului românesc și să știm că Dizainăr a fost parte din evoluție.

Salonul Internațional de Mobilă de la Milano este cel mai important târg de gen de pe harta Europei, astfel că prezența designerilor acolo și a noastră alături de ei, declară un manifest destul de amplu – acela că ne aliniem în sfârșit cu tendințele lumii. E ca atunci când te bucuri că în sfârșit poți să joci în echipa celor de-a 12a, chiar dacă încă n-ai terminat a zecea. ( Mihnea Ghilduș, fondatorul Dizainăr)

Pentru a se asigura că publicul de acasă trăiește cu aceeași bucurie performanța designerilor români, Dizainăr îi va ține la curent cu toate activitățile prin intermediul paginii de Facebook. O pagină specială pe site va fi dedicată evenimentelor de la Milano.

 

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.