Diana Lupescu, Edgar Allan Poe, Thom Yorke…
https://www.ziarulmetropolis.ro/diana-lupescu-edgar-allan-poe-thom-yorke/

”Dacă-ţi accepţi vârsta şi aspectul şi joci rolurile potrivite, atunci reuşeşti să-ţi dai seama că, într-adevăr, fiecare vârstă are frumuseţea ei” – Diana Lupescu. Într-o zi de 7 octombrie se stingea din viaţă scriitorul Edgar Allan Poe şi se năşteau actriţa Diana Lupescu şi muzicianul Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2016

 Actrița Diana Lupescu s-a născut la 7 octombrie 1954, la Bacău. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția actorie în 1978, la clasa profesorului Amza Pellea, dar și secția regie în 2007.

S a întâmplat într-o zi de 7 octombrie…:

1769: James Cook descoperă Noua Zeelandă.

1857: În cadrul Adunării ad–hoc a Moldovei, Mihail Kogălniceanu prezintă Proiectul de rezoluție care cuprindea „dorințele fundamentale” ale românilor moldoveni, arătând că „dorința cea mai mare” este Unirea Principatelor într–un singur stat.

1883: S-a inaugurat Castelul Peleș.

1919: Ia ființă compania Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM). Este cea mai veche, încă operativă, companie aviatică.

1950: Armata Populară din China, începe cu ocupația Tibetului.

1952: Modelul de cod de bare realizat de Woodland și Silver a început să fie folosit ca model general de indentificare a produselor.

1967: Revoluționarul marxist Che Guevara a fost capturat lângă La Higuera, Bolivia.

S-au născut:

1885: Niels Bohr, fizician danez, laureat al Premiului Nobel (n. 1962)

1910: Eusebiu Camilar, prozator, poet și traducator român (d. 1965)

1923: Alexandru Jebeleanu, poet român (d. 1995)

1952: Vladimir Putin, politician rus, al 4-lea președinte al Rusiei

1953: Tico Torres, baterist american (Bon Jovi)

1954: Diana Lupescu, actriță română de teatru și film

1959: Simon Cowell, om de afaceri și producător englez, creatorul emisiunilor The X Factor și Britain’s Got Talent

1968: Luminița Anghel, interpretă română de muzică ușoară

1968: Thom Yorke, interpret britanic de muzică rock (Radiohead și Atoms for Peace)

Supranumit încă e la debutul cu Radiohead “Mozart al muzicii rock”, Thom Yorke a suferit, până la vârsta de 6 ani, 6 operaţii corective la unul dintre ochi, ultima dintre acestea… ratată.

În 1993 pe MTV exploda o trupă aproape necunoscută şi ironizată în Anglia pentru că avea un contract cu un major (EMI) semnat înainte să fi înregistrat ceva. Hitul Creep le-a asigurat celor 5 membri ai trupei statul de vedete rock, iar albumului de debut, Pablo Honey, vânzări de peste 3 milioane de exemplare.

Doi ani mai târziu, Thom York & Co scoteau pe piaţă The Bends, cel de-al doilea album al grupului,pe care criticii l-au proclamat de la prima audiţie “Joshua Tree al anilor ’90”.

S-au stins din viaţă:

1849: Edgar Allan Poe, scriitor, poet american (n. 1809)

2006: Anna Politkovskaia, scriitoare și jurnalistă din Rusia, militantă pentru respectarea drepturilor omului (n. 1958)

Foto: Thom Yorke, Edgar Allan Poe, Vladimir Putin

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

18
/11
/22

Începând cu anul 1999, pe data de 19 noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Bărbatului. Obiectivele acestei zile includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

08
/04
/20

De la strângeri de fonduri pentru cei care au nevoie de sprijin în această perioadă, la diferite activități adaptate zilelor în care #stămacasă, români din toată țara continuă să creeze noi inițiative pe Facebook, cu scopul de a aduce un impact pozitiv în lupta cu epidemia de COVID-19. Indiferent de tema abordată, acestea reușesc să folosească instrumentele online pentru a aduce împreună comunități și a găsi soluții la dificultățile cu care se confruntă.