Dimineata pierduta, în această seară, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/dimineata-pierduta-in-aceasta-seara-la-tvr-2/

Casa de Producţie TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineaţa pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2014

Dimineata pierduta a Gabrielei Adameşteanu a primit Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România în 1984. Premiera tv a dramatizării acestui roman a avut loc în 20 februarie 1990, adaptarea şi regia tv fiind semnate de Dan Necşulea.

Piesa de teatru, asemenea romanului, se construieşte în jurul unui personaj-narator, Vica Delcă. Dublul său statut – fostă croitoreasă de lux şi actuală pensionară – îi deschide uşile multor case şi, implicit, ale multelor istorii din spatele acestor uşi.

Poveştile ei prind viaţă în timpul vizitelor matinale pe care i le face Ivonei Scarlat, fiica unei foste cliente, Sophie Ioaniu.

Tamara Buciuceanu, în Dimineaţa pierdută

Tamara Buciuceanu, în Dimineaţa pierdută

Dimineata pierduta – INFO:

Dimineata pierduta de Gabriela Adamesteanu, Teatru TV

Dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume.

Spectacol preluat de la Teatrul Lucia Sturza Bulandra

În distribuție: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mora, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure.

Costume: Lia Manţoc

Decoruri: Mihai Mădescu

Adaptarea si regia TV Dan Necșulea

Regia artistica Cătălina Buzoianu

Foto: Dimineata pierduta – TVR

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.