Din 29 septembrie, comedia franţuzească „Boeing Boeing” va fi montată şi în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-29-septembrie-comedia-frantuzeasca-boeing-boeing-va-fi-montata-si-in-romania/

Comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti, este unul dintre cele mai produse spectacole franţuzeşti de situaţie din lume, va fi montat din 29 septembrie şi în România, având o distribuţie în care se regăsesc actorii Aurelian Temişan, Monica Davidescu şi Anca Sigartău. În România, comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti,  va avea premiera pe 29 […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti, este unul dintre cele mai produse spectacole franţuzeşti de situaţie din lume, va fi montat din 29 septembrie şi în România, având o distribuţie în care se regăsesc actorii Aurelian Temişan, Monica Davidescu şi Anca Sigartău.

În România, comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti,  va avea premiera pe 29 septembrie, la ora 19.00, în Sala Epika din cadrul Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City .

„Boeing Boeing” este una dintre cele mai produse comedii franţuzeşti de situaţie din lume, care se joacă în Europa, SUA (unde a câştigat şi două premii Tony) şi Asia. Fundaţia Levantis, care produce spectacolul în colaborare cu Grand Cinema Digiplex, deţine exclusivitatea pentru reprezentarea acestei piese în România pentru o perioadă de trei ani.

Bernard, personajul principal al piesei „Boeing Boeing”, este un arhitect de succes care este logodit în acelaşi timp cu trei stewardese, fără ca vreuna dintre ele să aibă habar despre celelalte.

Micul său paradis romantic funcţionează la perfecţie: trebuie doar să gestioneze bine calendarul de zboruri şi să beneficieze de ajutorul Bertei, menajera sa morocănoasă, dar fidelă, care este pe post de controlor al traficului aerian romantic. Aşa decolează „Boeing Boeing”, însă vizita neaşteptată a vechiului său prieten Robert, nişte zboruri modificate, turbulenţele climatice şi noile orare de zbor îi poartă pe protagonişti într-un haos nebun şi amuzant, plin de coincidenţe neaşteptate.

Distribuţia cuprinde nume sonore ale scenei din România, fiind dublă pentru personajele Bernard (Aurelian Temişan, Bogdan Stanoevici), Robert (Lucian Ghimişi, Marius Gîlea) şi Berta (Maria Buză, Anca Sigartău). Cele trei stewardese sunt interpretate de Monica Davidescu, Tania Popa şi Alexandra Velniciuc, iar cover-urile lor sunt trei tinere actriţe: Raluca Ghervan, Dana Marineci şi Anca Dinicu.

Traducerea piesei a fost realizată de Irina Margareta Nistor, iar regia este semnată de Şerban Puiu.

Scenografia este semnată de Irina Chirilă, iar de costume s-a ocupat stilista Adina Buzatu.

Biletele au fost puse în vânzare la casele de bilete din cadrul Grand Cinema Digiplex şi online.

„Boeing Boeing” este una dintre cele mai aplaudate comedii de situaţie din lume. În 1960 a avut premiera la Paris, în 1962, la Londra, şi în 1965, la New York, se spune pe site-ul oficial al spectacolului.

A fost ecranizată pentru marele ecran cu Tony Curtis şi Jerry Lewis în rolurile principale, iar în 1991 a intrat în The Guinness Book of Records ca piesa franţuzească de teatru cu cele mai multe puneri în scenă.

Montarea din 2007 de la Londra a fost un adevărat hit, atât în rândul publicului, cât şi al presei, primind şi două nominalizări la Olivier Awards.

Pe de altă parte, montarea de pe Broadway din 2008 a câştigat două premii Tony („cea mai bună adaptare” şi „cel mai bun actor în rol principal”) şi a fost urmată de un turneu nord-american de 45 de săptămâni.

 

Sursa: Mediafax

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.