“Dincolo de mare”, una dintre cele mai cunoscute cărţi scrise şi ilustrate de Tarō Gomi, în limba română!
https://www.ziarulmetropolis.ro/dincolo-de-mare-una-dintre-cele-mai-cunoscute-carti-scrise-si-ilustrate-de-taro-gomi-in-limba-romana/

Editura Cartea Copiilor prezintă “Dincolo de mare”, una dintre cele mai cunoscute cărţi scrise şi ilustrate de Tarō Gomi. Gomi este un autor japonez cu o carieră impresionantă: a publicat peste 400 de cărţi ilustrate, dintre care 50 de titluri au fost traduse în toată lumea.

Un articol de Petre Ivan|8 august 2017

 

“Dincolo de mare” aminteşte de inocenţa copilăriei, atunci când orizontul nu este deloc o limită, ci o provocare a imaginației. Un copil stă pe ţărm şi se întreabă ce poate fi dincolo de mare. Poate câmpii şi oraşe, poate parcuri de distracţii sau chiar animale fantastice. Unele întrebări sunt atât de simple și suntem atât de siguri că știm răspunsul încât par fără rost. Dar un copil nu ține cont, din fericire, de acest lucru şi se lasă fermecat de magia necunoscutului.

Acum în vârstă de 71 de ani, Tarō Gomi este foarte cunoscut în Japonia și datorită cântecelor și poeziilor pentru copii pe care le-a compus pentru diverse filme și spectacole de televiziune. Ca mulți mari artiști, Tarō Gomi reușește să ofere foarte mult folosindu-se de foarte puțin.

Se inspiră de multe ori din lucrurile obișnuite pe care copiii le întâlnesc în lumea lor. Ilustrațiile sale se bazează mult pe sugestie, pe provocarea imaginației și depășirea clișeelor, iar textele, uneori adevărate poeme, mizează pe simplitate și emoție. Gomi a fost răsplătit în 1989 cu premiul pentru ilustrație la târgul de carte pentru copii de la Bologna.

Tarō Gomi

“Dincolo de mare” este prima carte a lui Tarō Gomi tradusă în limba română. Cartea a fost publicată pentru prima dată în Japonia, în anul 1979. Prin această apariţie, editura Cartea Copiilor continuă seria de literatură japoneză pentru copii începută cu „O casă nouă pentru familia Șoricel“ de Kazuo Iwamura.

Cartea “Dincolo de mare” este recomandată copiilor între 2 şi 7 ani și este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este antologia „Poezii din copilărie”.

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezentă de 10 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publică titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotrivă română și internațională (Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel, Kazuo Iwamura etc.).

Nivelul literar ridicat al textelor și valoarea ilustrațiilor, realizate de artiști profesioniști, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmărește stimularea creativității, a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile aici.

Foto: Dincolo de mare, Tarō Gomi – facebook

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.