VIDEO „Doctori de femei“, de la Teatrul Metropolis, la Antena 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctori-de-femei-de-la-metropolis-la-antena-1/

Spectacolul „Doctori de femei“, producţie de succes a Teatrului Metropolis din Bucureşti, va fi difuzat astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1, în cadrul proiectului „Teatru TV“, iniţiat de actorul Mihai Bendeac

Un articol de Dan Boicea|13 martie 2013

Spectacolul „Doctori de femei“, producţie de succes a Teatrului Metropolis din Bucureşti, va fi difuzat astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1, în cadrul proiectului „Teatru TV“, iniţiat de actorul Mihai Bendeac.

Din distribuţia spectacolului „Doctori de femei“ fac parte: Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartău, Emanuel Pârvu, Mariana Dănescu, Andreea Vasile, Vlad Corbeanu, Gabi Costin. Regia este semnată de Emanuel Pârvu, care a făcut şi adaptarea după „Tailleur pour dammes“ de George Feydeau. Spectacolul se află în stagiunea actuală a Teatrului Metropolis.

„A venit momentul fatidic, în care trebuie să te împaci cu soacra. Veţi împărţi aceeaşi canapea! Am lucrat la asta foarte mult timp. Ne-am dorit cu toţii să avem asta pe TV. Teatrul TV revine!“, spune actorul Mihai Bendeac.

Spectacolul, înregistrat săptămâna trecută la Teatrul de Comedie, a avut un public numeros, între care şi oameni apropiaţi lui Mihai Bendeac, familia, prietenii şi colegii. Andreea Berecleanu, Dan Negru, Ovidiu Lipan Ţăndărică, George Mihăiţă, Joseph Hadad, George Ivaşcu, acestea sunt doar câteva dintre numele cunoscute care au fost în sală la filmarea spectacolului.

Miercurea aceasta, telespectatorii vor putea urmări „Doctori de femei“, iar pe 20 martie „Pijamale“. Ambele producţii se află în repertoriul Teatrului Metropolis din Bucureşti. Regia TV a spectacolelor îi aparţine lui Emanuel Pârvu.

Pe parcursul proiectului vor fi difuzate la acest post de televiziune şi producţia Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Bani din cer“, dar şi „O noapte furtunoasă“, spectacol regizat de Gelu Colceag.

Vedetele din România susţin proiectul „Teatru TV“. Iată ce au declarat cei mai cunoscuţi oameni din cultură şi din show-biz:

Ivascu

George Ivaşcu
„Abia aştept să aud că telespectatorii s-au distrat cu o comedie bună, în care actorii joacă cu mare poftă. «Doctori de femei» a avut mereu sala plină la Teatrul Metropolis. Şi mă bucur că vor putea vedea acest spectacol şi oamenii care locuiesc în afara Bucureştiului şi cărora le-ar fi fost greu să ajungă până aici. Dar pentru asta s-a inventat teatrul de televiziune: să micşoreze distanţele şi să crească pasiunea pentru teatru“.

George Mihăiţă
„Mulţi dintre voi sunteţi departe de teatru din diverse motive. Nu aveţi timp, nu aveţi stare. Venim la voi, suntem foarte aproape de voi, cum n-am mai fost de 20 şi ceva de ani. Ce întâlnire extraordinară!“

Mihaita

Emanuel Pârvu
„Seară, fotoliu, lumină stinsă, telecomandă, Antena 1, volumul tare, telefonul închis, bucurie. Teatrul este singurul lucru viu!“

Monica Davidescu
„Copil fiind, aveam televizorul într-o cameră neîncălzită şi eu cu sora mai mare ne luam două pături, ne înfăşuram în pături până la gât şi mergeam să vedem Teatru TV“.

Alexandra Velniciuc
„Teatrul s-a adaptat societăţii moderne şi Teatru TV va însemna cu totul altceva. Va fi la fel de bine primit de public aşa cum Teatrul TV de pe vremuri era adaptat publicului de pe vremuri. Aşa cum se spune că teatrul înseamnă viaţă la pătrat cred că şi Teatrul TV înseamnă viaţă la pătrat. Lumea vrea teatru!“

Gabi Costin
„S-a luat lumina pe scenă. Hai să continuăm. Spectatorii au început să-şi aprindă telefoanele mobile şi au început să ne lumineze. Şi simţeai aşa cum că toată sala încearcă să te ajute pe tine să duci spectacolul. Cred că ăsta e teatrul. Şi cred că la TV o să fie şi mai frumos.“

Dan Bittman
„Teatrul e o minune. Teatrul TV înseamnă copilăria mea. Erau seri lungi alături de părinţi petrecute în faţa ecranului. Teatrul, Teatrul TV în special, ne linişteşte. Ne aduce iarăşi în lumea normală, în viaţa reală.“

CRBL
„Teatrul pentru mine este o altă lume. N-aveţi timp să citiţi o carte, n-aveţi timp să mergeţi la teatru. Nicio problemă. Imaginaţi-vă! Te aşezi în fotoliu, pui mâna pe telecomandă şi se deschide altă lume. E viaţă, artă, e altceva. Deja mi s-a făcut pielea găină. Dacă mă voi uita? Cum să nu mă uit? Eu sunt fanul numărul 1 al teatrului TV!“

Dani Oţil
„S-a dat o lege împotriva Teatrului TV? De ce a dispărut Teatrul TV? Eu, unul, cunosc mult teatru românesc de la TV. Nu era neapărat Teatru TV, dar era teatru arătat la TV. Am încercat de un milion de ori să îl imit pe George Mihăiţă acolo. Nu mi-a ieşit. Lăsaţi Teatrul TV să vină la mine!“

Ovidiu Lipan Ţăndărică
„Teatrul ne readuce la o stare normală şi ne dă o linişte, acea linişte sufletească de a trăi nişte momente senzaţionale împreună cu cei dragi. Acasă, în mediul tău pe care îl cunoşti, poţi să ai, într-adevăr, o seară de neuitat!“

Ozana Barabancea
„Când mă gândesc la Teatru TV în primul rând îmi amintesc de părinţii mei. Publicul merită artă, cu adevărat artă şi teatru de calitate.“

18
/07
/17

Unul dintre ultimele „concerte” susţinute de Ciprian Porumbescu rămâne cel din faţa mării, în Italia, din iarna lui 1882. Peste un an, pe 6 iunie 1883, avea să moară în căsuța lui din Stupca, neîmpăcat și fără să înțeleagă de ce destinul i se curmă la doar 29 de ani.

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

18
/07
/17

Concursul "Cea mai frumoasă IE" va avea loc în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului "Valea Mureșului" cu tema "Tradiția continuă!", care se va desfășura la Răstolița, în perioada 29-30 iulie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Mureș, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Târgu Mureș și Centrul Creației Populare Mureș, în scopul promovării modelelor autentice.

17
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.

17
/07
/17

O discuţie cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, „Ouăle lui Tarzan”, şi vernisajul unei expoziţii cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecţiilor la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

17
/07
/17

Universul din "Un veac de singurătate", capodopera lui Gabriel Garcia Marquez publicată în urmă cu 50 de ani, s-a transformat în sursă de inspirație pentru doi artiști urbani, care au pictat pe zidurile Bibliotecii naționale din Columbia lupte de cocoși, capete de morți și un cuplu înlănțuit.

16
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Despre o spectaculoasă docuficţiune poloneză cu viaţa de noapte a tinerilor din Varşovia. Şi despre un thriller elveţian care are ca protagonist un detectiv particular cu o minte tulburată. Acum, în iulie, în (unele) cinematografe.

15
/07
/17

O expoziție In Memoriam Augustin Buzura, organizată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, va fi deschisă în perioada 14-31 iulie la sediul ICR din Aleea Alexandru, nr. 38.

15
/07
/17

Una dintre cele mai valoroase compoziții jazz imaginate vreodată în umbra Mariei Tănase, un proiect de excelenţă, aplaudat pe scene prestigioase şi inclus pe coloana sonoră a unui film internaţional aspirant la Oscar, „Pân’la rai” va fi prezentat, în ediţie excepţională, la Grădina Green Hours din Bucureşti, marți, 18 iulie, de la ora 19.30.

15
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie.

15
/07
/17

UNTEATRU sărbătorește șapte ani de existență și organizează cu acest prilej zilele UNTEATRU – „un micro-festival de teatru, concerte și prietenie”, care va avea loc între 19-23 iulie.