„Doctori de femei“: teatrul TV urcă în audienţe
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctori-de-femei-teatrul-tv-urca-in-audiente/

Aproape un milion de telespectatori au văzut miercuri seara la Antena 1 spectacolul „Doctori de femei“, cu Mihai Bendeac în distribuţie. Producţia Teatrului Metropolis din Bucureşti a deschis proiectul Teatru TV

Un articol de Dan Boicea|14 martie 2013

Aproape un milion de telespectatori au văzut miercuri seara la Antena 1 spectacolul „Doctori de femei“, cu Mihai Bendeac în distribuţie. Producţia Teatrului Metropolis din Bucureşti a deschis proiectul Teatru TV.

Experimentul de Teatru TV al lui Mihai Bendeac a prins mai bine la oraşe, scrie Paginademedia.ro. La nivelul întregii ţări, Antena 1, cu Mihai Bendeac, a fost pe locul patru în audienţe. În oraşe, a fost pe locul doi. Difuzarea spectacolului regizat de Emanuel Pârvu s-a intersectat, în intervalul 20.30-22.50 cu Serviciul Român de Comedie şi cu Pariu cu viaţa, de pe Pro TV.

Conform audienţelor obţinute de Paginademedia.ro, la nivel naţional, Bendeac a fost pe locul patru, cu o medie de aproape 950.000 de telespectatori pe minut. A fost depăşit de Pro TV (Serviciul Român de Comedie şi Pariu cu viaţa), Kanal D (Roata Norocului) şi Acasă TV (cu Inimă de ţigan).

Experimentul lui Bendeac a prins mai bine la oraşe, unde a fost pe locul doi, după Pro TV. La Antena 1 s-au uitat aproape 590.000 de orăşeni în fiecare minut, în timp ce la Pro TV erau 745.000 de telespectatori.

Mihai Bendeac: „Cred că era momentul să se-ntâmple treaba asta“

„Doctori de femei“, producţie aflată în repertoriul Teatrului Metropolis din Bucureşti, s-a difuzat la Antena 1 în cadrul proiectului Teatru TV, iniţiat de Mihai Bendeac.

„Îmi amintesc că aveam 16 ani, îi furam mamei recuzita din casă şi fugeam la liceu, să fac teatru. Iar aseară, o piesă în care am jucat eu şi colegii mei a fost văzută de aproape 1.000.000 de oameni din toată ţara asta. Şi asta cred că e important şi pentru mine, şi pentru colegii mei, şi pentru Teatrul Metropolis, şi pentru Teatrul de Comedie, şi pentru teatru, în general“, a declarat actorul Mihai Bendeac, pentru „Ziarul Metropolis“.

Emanuel Pârvu, regizorul spectacolului, spune că nu-şi aduce aminte ca un produs teatral cu o singură difuzare să aibă o asemenea audienţă. „S-au uitat 950.000 de oameni, adică aproape un milion de telespectatori. Teatru TV a mai fost difuzat, dar, nu cu la fel de mare succes, consideră Emanuel Pârvu. „Dacă tu îl dai la 12 noaptea pe TVR Cultural, înseamnă că undeva, în sufletul tău, ţi-e frică să nu se uite lumea. Dacă ai curaj, îl pui la ora 20.00, în prime-time. Şi vezi atunci câtă încredere ai într-un produs. Când pleci într-o cursă, te baţi cu cei mai buni“, a declarat Emanuel Pârvu, pentru „Ziarul Metropolis“.

Sigartau si Bendeac

Mihai Bendeac a mai spus că face televiziune de şase ani, dar n-a primit niciodată atât de multe mesaje, mailuri, telefoane şi semnale din toate părţile. „Contul meu de Facebook a fost blocat toată noaptea de oameni care voiau să-mi spună ceva. Cred că era momentul să se-ntâmple treaba asta. Nu mi-a rămas în cap un singur mesaj, ci a fost o întreagă serie de mesaje, ale unor femei, mai mult, care îmi spuneau că nu au reuşit să-şi culce copiii până la 11 noaptea“, ne-a declarat actorul.

Din distribuţia spectacolului „Doctori de femei“ fac parte: Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartău, Emanuel Pârvu, Mariana Dănescu, Andreea Vasile, Vlad Corbeanu, Gabi Costin. Regia este semnată de Emanuel Pârvu, care a făcut şi adaptarea după „Tailleur pour dammes“ de George Feydeau. Spectacolul se află în stagiunea actuală a Teatrului Metropolis.

Miercuri, 20 martie, la Antena 1 va fi difuzată o altă producţie a Teatrului Metropolis, „Pijamale“, cu Mihai Bendeac.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.