Doi artişti români, la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” de la Viena
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-artisti-romani-la-festivalul-international-de-fotografie-eyes-on-de-la-viena/

Artiştii Sabina Ulubeanu şi Cătălin Creţu vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On”, care se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie la Viena. Cu cinci ediţii desfăşurate, 800 de candidaturi anual din toată lumea şi 225 de proiecte selectate în 2012, Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” transformă Viena […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

Artiştii Sabina Ulubeanu şi Cătălin Creţu vor fi prezenţi la Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On”, care se va desfăşura în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie la Viena.

Cu cinci ediţii desfăşurate, 800 de candidaturi anual din toată lumea şi 225 de proiecte selectate în 2012, Festivalul Internaţional de Fotografie „Eyes On” transformă Viena în capitala europeană a artei fotografice.

Expoziţia Sabinei Ulubeanu şi a lui Cătălin Creţu, numită „Creation: Space and Memory Games”, va fi accesibilă publicului vienez între 1 şi 27 noiembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX..

În plină eră digitală, în care orice lucrare vizuală este disponibilă intervenţiei ulterioare, unui nou spin vizual, Sabina Ulubeanu – compozitor şi fotograf – şi Cătălin Creţu – compozitor şi artist multi-media – abordează fotografia muzical.

„Aranjamentul” lucrărilor fotografice formează o partitură ce codifică opera şi îndeamnă la interpretare. Şi, fiindcă performarea partiturii presupune o scenă şi un instrument, totul se desfăşoară într-o vitrina stradală -Schikaneder Club&Kino (o adevărată instituţie a scenei alternative vieneze) – cu ajutorul unui calculator, o interfaţă digitală prin care publicul poate interacţiona grafic cu lucările expuse.

Vizitatorul plasat în vitrină, în faţa tastaturii, devine de la bun început parte a expoziţiei şi este invitat să transforme vizual oricare dintre fotografiile expuse, să improvizeze, să-şi creeze propria fantasmă spaţială, ba chiar să se proiecteze pe sine în timp real în noua fotografie pe care a creat-o.

Fotografiile Sabinei Ulubeanu analizează spaţii interiorizate, chipuri fugare contopite cu fundalul, portrete asumate, exterioare largi sau dimpotrivă, restrânse şi filtrate prin diverse obiecte opace, sticlă, textile.

Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 1 noiembrie, de la ora 19.00, la pupitrul DJ-ului aflându-se Cătălin Creţu – doctor al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (UNMB).

Expoziţia „Creation: Space and Memory Games” este sprijinită de ICR Viena, în cooperare cu Societatea austro-română, Schikaneder, Festivalul „Eyes On” şi Centrul de muzică electroacustică şi multimedia al UNMB.

 

Sursa: Mediafax

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.

04
/12
/23

Bogdan Mihai Simion, artist, culegător de muzică tradițională și lăutar, unul dintre ultimii cântăreți la cobză din România și realizatoarea Radio România Cultural, Maria Balabaș, cunoscută în special pentru conceptul original al emisiunii Dimineața Crossover, vă invită, din 18 decembrie, de la ora 14.00,  la Radio România Cultural, într-o lume cu personajele arhetipale din societatea secolelor trecute, căutând conexiuni cu lumea contemporană.