Dublă lansare la „Anthony Frost“: „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dubla-lansare-la-anthony-frostbehind-the-lines-lia-and-dan-perjovschi-si-cartea-de-artist-dan-perjovschi-temporary-yours/

Vineri, 31 mai, ora 18:00, la Librăria Engleză „Anthony Frost“ se vor lansa albumul „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

Vineri, 31 mai, de la ora 18.00, la Librăria Engleză „Anthony Frost“ (Calea Victoriei nr. 45) din Bucureşti se vor lansa albumul „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“ editată de IDEA Cluj.

„Behind the Line“, un dublu album editat de Plymouth University Press adună între aceleaşi coperţi cariera internaţională, individuală şi comună a Liei şi a lui Dan Perjovschi.

Lia este un artist conceptual cu instalaţii complexe care ţin de cercetare şi acumulare intelectuală. Arhive, time-line-uri, diagrame, mind maps, adică o muncă de 20 de ani grupată sub numele „Muzeul Cunoaşterii“. Dan desenează de 15 ani pe pereţii şi ferestrele muzeelor de artă din toată lumea.

Albumul conţine o mare parte din imaginile proiectelor celebre de la MoMA New York, Istanbul Biennial, Tate Liverpool, Culturgest Porto, Royal Ontario Museum Toronto, dar şi de la expoziţii mai puţin cunoscute, ca Protocol Cluj sau CIV Bucureşti. Albumul este în format mare, cu foarte multe iustraţii color, iar studiul aparţine lui David Crowley, şeful departamentului de Critical Writing in Art and Design de la Royal College Londra.

Antologia unei opere

„Temporary Yours“ este o carte de artist editată în 2013 de IDEA Cluj care face antologia ştergerii, distrugerii sau repictării artei lui Dan Perjovschi pe toate meridianele şi sub toate formele. Cartea este luareata Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar“ 2013, la categoria „Cea mai frumoasă carte ilustrată“.

Vor vorbi Matei Câlţia, editor de carte de artist şi director al Galeriei Posibile şi Vlad Niculescu, directorul librăriei „Anthony Frost“. Dan Perjovschi va fi prezent la lansare.

Cumpărătorii albumului „Behind the Line“ vor primi pe lângă autograf o publicaţie specială a lui Dan Perjovschi care nu se găseşte pe piaţă. O microexpoziţie a artistului va însoţi evenimentul.

Foto credit: Dan Perjovschi (Facebook)

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

02
/05
/19

Joi, 9 mai, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește un eveniment dedicat Doinei Cornea și volumului „Puterea fragilității”, apărut recent la editura Humanitas, în ediție de colecție, cu un cuvânt înainte de Gabriel Liiceanu. Vă invităm să parcurgeți un fragment!

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.