Dublă lansare la „Anthony Frost“: „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dubla-lansare-la-anthony-frostbehind-the-lines-lia-and-dan-perjovschi-si-cartea-de-artist-dan-perjovschi-temporary-yours/

Vineri, 31 mai, ora 18:00, la Librăria Engleză „Anthony Frost“ se vor lansa albumul „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“.

Un articol de Andrada Văsii|28 mai 2013

Vineri, 31 mai, de la ora 18.00, la Librăria Engleză „Anthony Frost“ (Calea Victoriei nr. 45) din Bucureşti se vor lansa albumul „Behind the Line: Lia and Dan Perjovschi“ şi cartea de artist „Dan Perjovschi. Temporary Yours“ editată de IDEA Cluj.

„Behind the Line“, un dublu album editat de Plymouth University Press adună între aceleaşi coperţi cariera internaţională, individuală şi comună a Liei şi a lui Dan Perjovschi.

Lia este un artist conceptual cu instalaţii complexe care ţin de cercetare şi acumulare intelectuală. Arhive, time-line-uri, diagrame, mind maps, adică o muncă de 20 de ani grupată sub numele „Muzeul Cunoaşterii“. Dan desenează de 15 ani pe pereţii şi ferestrele muzeelor de artă din toată lumea.

Albumul conţine o mare parte din imaginile proiectelor celebre de la MoMA New York, Istanbul Biennial, Tate Liverpool, Culturgest Porto, Royal Ontario Museum Toronto, dar şi de la expoziţii mai puţin cunoscute, ca Protocol Cluj sau CIV Bucureşti. Albumul este în format mare, cu foarte multe iustraţii color, iar studiul aparţine lui David Crowley, şeful departamentului de Critical Writing in Art and Design de la Royal College Londra.

Antologia unei opere

„Temporary Yours“ este o carte de artist editată în 2013 de IDEA Cluj care face antologia ştergerii, distrugerii sau repictării artei lui Dan Perjovschi pe toate meridianele şi sub toate formele. Cartea este luareata Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar“ 2013, la categoria „Cea mai frumoasă carte ilustrată“.

Vor vorbi Matei Câlţia, editor de carte de artist şi director al Galeriei Posibile şi Vlad Niculescu, directorul librăriei „Anthony Frost“. Dan Perjovschi va fi prezent la lansare.

Cumpărătorii albumului „Behind the Line“ vor primi pe lângă autograf o publicaţie specială a lui Dan Perjovschi care nu se găseşte pe piaţă. O microexpoziţie a artistului va însoţi evenimentul.

Foto credit: Dan Perjovschi (Facebook)

22
/12
/18

Editura Litera a anunțat lista celor mai vândute titluri din 2018. Printre acestea, „Povestea mea”, de Michelle Obama, și „Ordinea de zi”, de Éric Vuillard (Prix Goncourt).

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

30
/11
/18

Vă invităm să ne amintim de regina cu rol neîndoielnic în realizarea României Mari, Maria a României (n. 29 octombrie 1875 - d. 18 iulie 1938), așa cum a surprins-o celebrul scriitor, diplomat și călător al perioadei interbelice – francezul Paul Morand, în volumul „București” (editura Humanitas).

27
/11
/18

Marți, 4 decembrie, de la ora 16.00, la Clubul Teatrelli din București va avea loc lansarea celui de-al zecelea volum semnat de Octavian Saiu: „Clipa ca imagine. Teatru și fotografie”, publicat la Editura Nemira.

23
/11
/18

"Suntem urmaşii a tot ce s-a întâmplat în această ultimă sută de ani, începută prin miraculosul efort care a dat sens mileniilor anterioare.(...)" - Ana Blandiana. Cunoscuta scriitoare va susţine conferinţa cu tema "Centenarul, un exerciţiu de exorcizare", duminică, 2 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura a TNB.

22
/11
/18

Regina Elena este una dintre reginele a căror viață o cunoaștem mai puțin, o regină mamă între suferință și bucurie, dragoste de popor, datorie de neam, dar și frica de a fi departe de fiul ei Mihai. Un creuzet de iubire și speranță, de frică și îndoială, dar și bunătate și împăcare sufletească. Regina - mamă Elena, Mariajul și Despărțirea de Carol al II-lea din colecția Istorie cu blazon, de la Corint, este o carte de o frumusețe uluitoare.

20
/11
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Pierre Larousse (1817-1875) e unul dintre rarii noștri semeni al căror nume e scris uneori cu literă mică. Într-o bibliotecă poți auzi solicitarea: ”Dă-mi, te rog, un larousse!” Și asta pentru că  instrumentul de lucru care poartă acest nume cuprinde un bagaj de cunoștințe impresionant, în măsură să informeze pe cititor în cele mai variate domenii.

19
/11
/18

În această seară, de la ora 17.00, va avea loc, online si offline, conferința  „Centenarul femeilor în arta româneasca” la care sunt invitați să prezinte studii specializate Ioana Vlasiu, Luiza Barcan, Cristian Vasile si Radu Popica. Cosmin Nasui, curatorul proiectului, va prezenta publicația cu titlul omonim, al doilea volum, parte a proiectului editorial  Lada de Gunoi a Istoriei”. În spațiul conferinței va fi prezentă o micro-expoziție cu elemente de cultură vizuală dedicate artistelor care au trăit și lucrat în România din 1918 în prezent.