Evenimente culturale la final de iulie în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/evenimente-culturale-la-final-de-iulie-in-bucuresti/

Chiar dacă plecările în afara Bucureştiului sunt pe primul plan în această perioadă a anului, Ziarul Metropolis vă prezintă mai multe moduri de valorificare a timpului liber în ultimele zile din luna lui cuptor.

Un articol de Judy Florescu|23 iulie 2014

Festivalul Bucureștii lui Caragiale, un eveniment cu intrare liberă, care se desfășoară în Centrul Vechi al Capitalei și la terasa-restaurant  La Conu Iancu, unde putem vedea spectacole de teatru, începând cu ora 19.00. Din program amintim spectacolele: Comedie de modă veche, D’ale tuturor, Mediteranean Organization, Mic și-al dracu, Interpretul, Filarmonica de comedie, Azilul Amanților, Backstage Boys, O noapte furtunoasă, Mă mut la tata, Amor Amor, O femeie singură, Regatul Elfilor, Facebookarest Comedy, Mă mut la Mama.

Tot spectacole de teatru  cu intrare liberă se pot vedea și în cadrul Festivalului  de teatru organizat pe terasa de la etajul doi de pe Promenada Mall.  Spectacolele încep la ora 20:30, iar dintre acestea amintim: De veghe în lanul de ocară, DiscoLove, Visul, De ce tocmai tu? Noi doi… cu Leon, Vorbe, Vorbe, Vorbe, Femei în mișcare, Moftul român.

Bucureștenii pot vedea “Expoziția  Haina îl face pe om. Șase secole de istorie vestimentară” la Muzeul Național de Istorie al României”, care propune o incursiune în istoria vestimentară a spațiului românesc, în perioada cuprinsă între secolele XV – XX.

Până în data de 10 august, „Galeria Vibrațiilor Tinere” poate fi văzută la Sala C. Brâncuși a Palatului Parlamentului sub noua denumire, într-o manieră mai deschisă ca oricând: fără temă prestabilită – fără limită de vârstă – deschisă tuturor domeniilor și tehnicilor din artele vizuale. Promovind arta liberă si vie, expoziția adună lucrări de: pictură, sculptură, grafică, sticlă, ceramică, grafitti, arte textile, decorative și aplicate, design, instalații, visuals, fotografie, într-un dialog al artiștilor cu publicul.

Expoziția „Lvmen est omen” poate fi văzută până la data de 31 august la  Muzeul Țăranului Român. Organizată pe patru secțiuni, expoziția permite descoperirea rolului luminii în viața cotidiană, religioasă, profesională, arătând impactul social al iluminatului artificial.

Aproximativ 60 de filme pot fi văzute la cinematograful în aer liber Cinepark, până la data de 24 august în  Parcul Herăstrău,  unde bucureștenii se pot bucura de proiecțiile speciale ale unor producții de referință.

Expoziția ZooMonetar  – Fauna lumii pe bancnote și monede poate fi vizitată până la data de 31 octombrie la Muzeul Antipa. Vizitatorii beneficiază totodată de o experienţă 3D inedită, având posibilitatea de a interacţiona cu conţinutul propriu-zis al informației prin aplicaţiile multimedia.

Concertul LunaFly la Teatrul de vară din Herăstrău, care se va desfășura în zilele de 25 și 26 iulie. Spectacolul va include o varietate de manifestări artistice și de divertisment: un concurs de dans la care se vor întrece cele mai bune trupe europene ale momentului, o prezentare de modă Hanbok și o tombolă pentru un costum Hanbok, after party, concert Lunafy, și o extragere pentru o excursie la Seul.

foto credit: ctpost

02
/06
/17

"Limitările financiare pot fi luate ca un imbold creativ, dar numai dacă integrezi constrângerile bugetare de la început în procesul creativ", afirmă Antoine Le Bos, consultant de scenariu în cadrul "Less is More", o platformă europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, care va desfăşura la TIFF un workshop.

01
/06
/17

"Poziţia copilului" este acum disponibil pe platforma Cinepub. Prilej pentru o scurtă rememorare a rolurilor esenţiale de cinema ale unei mari actriţe, Luminiţa Gheorghiu: de la "Moromeţii" şi până la acest film al lui Călin Peter Netzer, laureat cu Ursul de Aur la Berlin în 2013.

01
/06
/17

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu susține și promovează și în cadrul ediției din acest an unele dintre cele mai importante spectacole de teatru de pe scena românească. Montări clasice sau cu abordări moderne, rupte din cotidian sau spunând povești cu tâlc, spectacolele create de instituții teatrale din România invită publicul la redescoperirea viziunilor regizorale de la noi din țară.

01
/06
/17

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase și ilustrată de Alexia Udriște, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timișoara, Iași, Brașov, București și Sibiu.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.

01
/06
/17

PREVIEW Începe a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca (2-11 iunie). Pentru că la un eveniment cinematografic atât de mare este esenţial să ştii ce filme vrei să vezi sau merită văzute, Ziarul Metropolis vă propune un ghid.

31
/05
/17

Nouă povestioare în câte două sau trei personaje (plus un prolog și un epilog de grup), despre căutările, nesiguranțele și ratările iubirii, dar și despre micile ei mari victorii.

31
/05
/17

„Când doi oameni se iubesc, se iubesc şi atât. Este importantă arderea sentimentului, nu timpul sau spaţiul în care se întâmplă.” - Nicu Alifantis. Îndrăgitul muzician, poet şi actor împlinește, astăzi, 63 de ani.

31
/05
/17

De 10 ani vă oferim spectacole și evenimente culturale de cea mai bună calitate. Cultura și toate lucrurile frumoase se pot savura, însă, cel mai bine, atunci când suntem sănătoși. Aflând despre criza de sânge care se acutizează în fiecare an pe perioada verii, ne-am hotărât să susținem această cauză extrem de importantă prin ceea ce facem cel mai bine, adică prin teatru.

31
/05
/17

Vineri, 2 iunie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, DINCOLO DE BARIERĂ (1965) de Francisc Munteanu, o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.

30
/05
/17

Diana Cavallioti (31 de ani), rolul principal feminin din filmul românesc de mare succes „Ana, mon amour”, are, mai ales, o frumoasă carieră în teatru. În linii mari, toate acestea se cunosc. Din interviul care urmează veți afla detaliile. Cine, ce, de ce, unde, când, cum. Ca la Ziar.

30
/05
/17

Ediţia 2017 a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara TESZT s-a încheiat cu concertul lui Ivo Dimcev, Songs from my shows. A zecea ediţie a festivalului s-a desfăşurat între 21 şi 28 mai şi a prezentat publicului 29 de spectacole din 16 ţări, pe scenele Teatrului Maghiar “Csiky Gergely” Timişoara, la Cercul Militar şi în alte săli.

30
/05
/17

Revenită de la Cannes, unde a participat la gala aniversară de 70 de ani a festivalului, actrița franceză Isabelle Huppert a primit premiul Moliere pentru întreaga carieră cu prilejul decernării prestigioaselor premii ale teatrului francez. "Durează de secole, este unic din vremea grecilor ne reunim și cred că teatrul va dura timp de secole", a declarat Huppert la primirea premiului.