Expoziţia de fotografie „Living the dream“, despre primii români stabiliţi în America, poate fi vizitată la Muzeul Ţăranului
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-de-fotografie-living-the-dream-poate-fi-vizitata-la-muzeul-taranului-din-capitala/

Expoziţia de fotografie „Living the dream“, un proiect documentar despre cea mai veche comunitate de români din Statele Unite, a fost vernisată joi seară, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală, putând fi vizitată până pe 14 iulie.

Un articol de Andrada Văsii|5 iulie 2013

Expoziţia de fotografie „Living the dream“, un proiect documentar despre cea mai veche comunitate de români din Statele Unite, a fost vernisată joi seară, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală, putând fi vizitată până pe 14 iulie. 

Proiectul portretizează viaţa şi cultura românească din zona metropolitană a oraşului Cleveland. În Cleveland s-a construit prima biserică ortodoxă din America, în 1904, şi tot aici a fost publicat şi primul ziar românesc, America, iar, în fiecare vară are loc Festivalul Românesc.

Cel mai recent recensământ arată că aproximativ 20.000 de români locuiesc în zona metropolitană a oraşului Cleveland. Însă, în ultimii 15 ani, comunitatea a început să se micşoreze, cei care vin preferând să se stabilească în alte oraşe, precum Chicago şi New York.

Un an de fotografii

Primii imigranţi români s-au stabilit aici la sfârşitul secolului al XIX-lea. Majoritatea proveneau din Transilvania şi veniseră să muncească în fabricile de oţel. Atunci, ca şi acum, românii au descoperit în America o alternativă la restricţiile sociale, politice şi economice din România.

Primele fotografii au fost realizate în ianuarie 2011, iar perioada de documentare s-a încheiat în august 2012.

Info:

„Living the Dream” este proiectul de dizertaţie, pentru Ohio University, al fotografei Alexandra Mihale.

Expoziţia, realizată în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, va putea fi vizitată până pe 14 iulie, la Sala Acvariu a Muzeului Ţăranului Român.

Foto credit: Muzeul Ţăranului Român (Facebook)

07
/07
/22

La începutul săptămânii viitoare, luni, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Institutul Cervantes din București invită publicul iubitor de cultură la sediul său la un eveniment în aer liber: vernisaj, vizionare de filme și sangría. Evenimentul va avea loc în El Patio, curtea interioară a Institutului, unde artistul vizual Pisica Pătrată a realizat o nouă intervenție murală.

05
/07
/22

15 profesioniști de top din domeniul cultural, marketing și antreprenoriat au acceptat invitația de a deveni mentori la prima ediție Whatifany, programul inovator de orientare profesională dedicat liceenilor. Un demers educațional gândit ca o completare a eforturilor depuse de-a lungul celor 12 ani de studiu, programul debutează cu o ediție-pilot în luna septembrie, la București. Organizat în două etape, începând cu luna septembrie, Whatifany le va oferi participanților șansa de a interacționa atât cu experții din cele trei domenii, cât și cu mediile profesionale în care aceștia activează, în cadrul unor stagii de internship.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.

17
/06
/22

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

14
/06
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de a XV a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13 – 19 iunie 2022, în București, pe Calea Griviței.