„Fantoma de la Operă“, cu distribuție completă
https://www.ziarulmetropolis.ro/fantoma-de-la-opera-cu-distributie-completa/

Teatrul de Operetă şi Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel naţional, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producţii de divertisment din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2014

Audițiile s-au desfășurat în această vară la București pe parcursul a cinci zile, timp în care peste 120 de artiști și-au prezentat în fața comisiei de evaluare abilitățile artistice necesare pentru a fi unul dintre personajele cheie ale acestei producții.

Comisia de evaluare a fost formată din regizorul Stephen Barlow (foto sus), dirijorii spectacolului – Ciprian Teodorașcu și Istvan Sillo – alături de producătorul general şi de reprezentanţi ai conducerii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

În urma unei selecții stricte, care a presupus trei etape succesive de evaluare, rolurile principale au fost distribuite acelor interpreți care au reușit să convingă comisia de evaluare că abilitățile lor vocale și actoricești sunt cele mai potrivite pentru interpretarea personajelor din spectacol, așa cum au fost ele conturate de regizorul Stephen Barlow.

Spectacolul „Fantoma de la Operă” va fi prezentat în România la sfârșitul acestui an, premiera națională a producției – care are loc în data de 12 decembrie – marcând un moment extrem de important pentru existența Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și anume inaugurarea noului sediu al instituției, situat în apropierea Bibliotecii Naționale. Astfel, pentru prima dată după aproape trei decenii, teatrul va beneficia de un spațiu propriu de desfășurare a activității, modern și adaptat specificului evenimentelor pe care le va găzdui.

Câștigătorii castingului pentru rolurile principale ale spectacolului „Fantoma de la Operă” sunt:

Fantoma de la Operă: Adrian Nour
Christine Daaé: Irina Baianț
Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei
Monsieur Gilles André: Andrei Lazăr
Monsieur Firmin: Valentino Tiron
Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha
Ubaldo Piangi: Samuel Druhora
Madame Giry: Dana Rotaru
Meg Giry: Alexandra Giurcă

Distribuția de context pentru acest musical va fi formată din:

Fantoma de la Operă: Victor Bucur
Christine Daaé: Oana Șerban
Raoul, Viconte de Chagny: Cătălin Petrescu
Monsieur Gilles André: Marin Fagu
Monsieur Firmin: Nicu Zaharia
Carlotta Giudicelli: Rodica Butu
Ubaldo Piangi: Andrei Mihalcea
Madame Giry: Raluca Stoica
Meg Giry: Adina Rojas

„Fantoma de la Operă” în montarea lui Stephen Barlow

Musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă şi astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul „Cats”.

„Fantoma de la Operă” a câştigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards şi trei Outer Critic Circle Awards. Spectacolul a fost produs în 151 de oraşe şi 30 de ţări din întreaga lume, printre care: Marea Britanie, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveţia, Germania, Japonia, Irlanda, Coreea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan şi Thailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume (Metropolitan Opera House – New York, Royal Opera House, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre – Londra, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg etc.).

Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: „Rigoletto” (Opera Naţională Bucureşti şi Lyric Opera of Chicago), „Tosca” (Santa Fe Opera), „Carmen” (Opera Theatre Saint Louis), „La traviata” (Singapore Lyric Opera House), „Le Cour de Celimene” (Wexford, nominalizat la premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Irish Times Theatre Awards, în 2011), „Cavaleria rusticană”, „Paiaţe”, „Don Pasquale”, „Don Giovanni” şi premiera europeană pentru „Fantastic Mr. Fox” (toate la Opera Holland Park, Londra), „La Bohème” (British Youth Opera), „Flautul fermecat” (Royal Academy of Music), „Trial by Jury” (Covent Garden Festival) şi altele.

Stephen Barlow a fost coregizor pentru cel mai recent musical de pe West End semnat Boublil/Schönberg/Legrand – „Marguerite” şi unul dintre regizorii turneului în Marea Britanie al musicalului „Jesus Christ Superstar”.

Foto: Stephen Barlow – Mediafax Foto – Octav Ganea

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.