„Fantoma de la Operă“, cu distribuție completă
https://www.ziarulmetropolis.ro/fantoma-de-la-opera-cu-distributie-completa/

Teatrul de Operetă şi Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel naţional, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producţii de divertisment din toate timpurile.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2014

Audițiile s-au desfășurat în această vară la București pe parcursul a cinci zile, timp în care peste 120 de artiști și-au prezentat în fața comisiei de evaluare abilitățile artistice necesare pentru a fi unul dintre personajele cheie ale acestei producții.

Comisia de evaluare a fost formată din regizorul Stephen Barlow (foto sus), dirijorii spectacolului – Ciprian Teodorașcu și Istvan Sillo – alături de producătorul general şi de reprezentanţi ai conducerii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

În urma unei selecții stricte, care a presupus trei etape succesive de evaluare, rolurile principale au fost distribuite acelor interpreți care au reușit să convingă comisia de evaluare că abilitățile lor vocale și actoricești sunt cele mai potrivite pentru interpretarea personajelor din spectacol, așa cum au fost ele conturate de regizorul Stephen Barlow.

Spectacolul „Fantoma de la Operă” va fi prezentat în România la sfârșitul acestui an, premiera națională a producției – care are loc în data de 12 decembrie – marcând un moment extrem de important pentru existența Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și anume inaugurarea noului sediu al instituției, situat în apropierea Bibliotecii Naționale. Astfel, pentru prima dată după aproape trei decenii, teatrul va beneficia de un spațiu propriu de desfășurare a activității, modern și adaptat specificului evenimentelor pe care le va găzdui.

Câștigătorii castingului pentru rolurile principale ale spectacolului „Fantoma de la Operă” sunt:

Fantoma de la Operă: Adrian Nour
Christine Daaé: Irina Baianț
Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei
Monsieur Gilles André: Andrei Lazăr
Monsieur Firmin: Valentino Tiron
Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha
Ubaldo Piangi: Samuel Druhora
Madame Giry: Dana Rotaru
Meg Giry: Alexandra Giurcă

Distribuția de context pentru acest musical va fi formată din:

Fantoma de la Operă: Victor Bucur
Christine Daaé: Oana Șerban
Raoul, Viconte de Chagny: Cătălin Petrescu
Monsieur Gilles André: Marin Fagu
Monsieur Firmin: Nicu Zaharia
Carlotta Giudicelli: Rodica Butu
Ubaldo Piangi: Andrei Mihalcea
Madame Giry: Raluca Stoica
Meg Giry: Adina Rojas

„Fantoma de la Operă” în montarea lui Stephen Barlow

Musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă şi astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic”, „ET” și „Star Wars”), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul „Cats”.

„Fantoma de la Operă” a câştigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards şi trei Outer Critic Circle Awards. Spectacolul a fost produs în 151 de oraşe şi 30 de ţări din întreaga lume, printre care: Marea Britanie, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveţia, Germania, Japonia, Irlanda, Coreea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan şi Thailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume (Metropolitan Opera House – New York, Royal Opera House, Covent Garden – Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre – Londra, Mariinsky Theatre – Sankt Petersburg etc.).

Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: „Rigoletto” (Opera Naţională Bucureşti şi Lyric Opera of Chicago), „Tosca” (Santa Fe Opera), „Carmen” (Opera Theatre Saint Louis), „La traviata” (Singapore Lyric Opera House), „Le Cour de Celimene” (Wexford, nominalizat la premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Irish Times Theatre Awards, în 2011), „Cavaleria rusticană”, „Paiaţe”, „Don Pasquale”, „Don Giovanni” şi premiera europeană pentru „Fantastic Mr. Fox” (toate la Opera Holland Park, Londra), „La Bohème” (British Youth Opera), „Flautul fermecat” (Royal Academy of Music), „Trial by Jury” (Covent Garden Festival) şi altele.

Stephen Barlow a fost coregizor pentru cel mai recent musical de pe West End semnat Boublil/Schönberg/Legrand – „Marguerite” şi unul dintre regizorii turneului în Marea Britanie al musicalului „Jesus Christ Superstar”.

Foto: Stephen Barlow – Mediafax Foto – Octav Ganea

20
/02
/18

Solartis Quartet va concerta pe 27 februarie, de la ora 18:00 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în cadrul unui eveniment salonard special unde muzica va dezvălui povestea unei hărți din vremuri îndepărtate, cu o valoare istorică puțin cunoscută în spațiul public românesc. Solartis Quartet contribuie cu o notă muzicală distinctă la crearea unei atmosfere boem-istorice, în consonanță cu rațiunea și nuanțele evenimentului.

20
/02
/18

Vineri, 23 februrie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio invită publicul la o călătorie simfonică în lumea celebrului hidalgo Don Quijote și a scutierului său, Sancho Panza, imaginată muzical de Richard Strauss, în poemul simfonic cu același nume. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Cristian Oroșanu, un nume familiar publicului de la Sala Radio pentru colaborările sale frecvente cu orchestrele radio.

19
/02
/18

După 5 ediţii sold-out, Jazz în Church îşi anunţă cea de-a şasea ediţie care va avea loc între 19 şi 22 aprilie 2018, în binecunoscuta biserică Lutherană din Bucureşti, aducând împreună anul acesta artişti consacraţi din zece ţări de pe patru continente.

16
/02
/18

Miercuri, 21 februarie 2018, începând cu ora 19:00, Filarmonica ”George Enescu” ne adresează o invitație specială la Recitalul cameral ”Sogno....”, un eveniment liric excepțional găzduit de Ateneul Român. Serata muzicală aflată sub semnul unui vis liric plin de emoție și muzicalitate îi are ca invitați speciali pe baritonul Florin Estefan și pianistul Remus Manoleanu.

14
/02
/18

Vineri, 16 februarie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio invită publicul într-o lume a sonorităților de basm, cu suita simfonică Șeherazada, de Rimski – Korsakov, lucrare programată în partea a II-a a concertului de la Sala Radio.

13
/02
/18

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești va susține luni, 26 februarie, de la ora 19.00, pe scena sălii Majestic a Teatrului Odeon din București, o reprezentație a celei mai recente producții a secției Teatrului de Revistă Majestic: Zaraza, un spectacol de Răzvan Mazilu, scenariul Daniel Chirilă.

13
/02
/18

Spectacolul The Fly este o premieră pe scena românească prin îngemănarea inteligentă și minuțios explorată artistic a pianului și a pantomimei, într-un duo efervescent, plin de umor, fantezie și note de jazz. În urma acestui „art fusion” dintre muzicianul Marius Vernescu și actorul Alexandru Pribeagu rezultă un spectacol modern, unic la nivel de reprezentare în România.

09
/02
/18

Sărbătoarea dragostei la români – Dragobetele (24 februarie) – este marcată și în acest an printr-un eveniment folcloric de neratat la Sala Radio! Devenit o tradiție a stagiunii Orchestrei de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraş, concertul, prezentat sub titlul Dragobetele sărută fetele, se va desfăşura duminică, 11 februarie, ora 17.00, la Sala Radio. […]

06
/02
/18

Trupele care cântă jazz se pot înscrie de astăzi, 6 februarie, la a patra ediție a Concursului Internațional Jazz in the Park, competiție dotată cu premii totale de 5.000 de euro în bani și servicii, plus șansa de a cânta la alte evenimente și festivaluri din România și din străinătate.

31
/01
/18

Vineri, 2 februarie 2018, de la ora 19.00, la Sala Radio, Orchestra Națională Radio propune un repertoriu rar întâlnit pe scenele noastre de concert, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour. Seara va debuta cu Noapte transfigurată, op. 4, de A. Schönberg, o lucrare considerată la granița între armonia wagneriană și structurile muzicale brahmsiene.

24
/01
/18

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 19.00, Corul Academic Radio și Orchestra Națională Radio propun o seară corală și de operă la Sala Radio, cu momente corale și fragmente din opere de Richard Wagner și Giuseppe Verdi.