Festivalul de film de la Sundance: ”Fruitvale”, câştigătorul marelui premiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-de-la-sundance-fruitvale-castigatorul-marelui-premiu/

‘Fruitvale’, povestea unui tânăr afroamerican ucis de poliţia din Oakland, a câştigat sâmbătă cea mai mare distincţie acordată în acest an la festivalul de film independent de la Sundance, vestul SUA, relatează AFP.   Filmul lui Ryan Coogler a câştigat atât marele premiu al juriului pentru cel mai bun film de ficţiune american cât şi […]

Un articol de Andrada Văsii|28 ianuarie 2013

‘Fruitvale’, povestea unui tânăr afroamerican ucis de poliţia din Oakland, a câştigat sâmbătă cea mai mare distincţie acordată în acest an la festivalul de film independent de la Sundance, vestul SUA, relatează AFP.

 

Filmul lui Ryan Coogler a câştigat atât marele premiu al juriului pentru cel mai bun film de ficţiune american cât şi marele premiu al publicului.

La categoria filmelor străine, documentarul ‘Pussy Riot: a Punk Prayer’ cu privire la grupul rus Pussy Riot a câştigat premiu special al juriului pentru un documentar din străinătate, la fel ca şi filmul ‘Jiseul’ al sud-coreeanului O Meul.

‘Fruitvale’ , botezat după numele cartierului din San Francisco unde are loc acţiunea, povesteşte viaţa reală a lui Oscar Grant, care a fost ucis de poliţie în primele ore ale revelionului 2009. Unul din starturile filmului este Octavia Spencer care anul trecut a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în filmul ‘Culoarea sentimentelor’.

Marele premiu al juriului pentru un documentar american a fost acordat filmului ‘Blood Brother’, care povesteşte viaţa unui american care pleacă în India pentru a lucra cu orfanii infectaţi cu HIV.

Premiul pentru cel mai bun regizor al unui film american a fost acordat lui Jill Soloway pentru ‘Afternoon Delight’ în timp ce Zachary Heinzerling a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui film documentar pentru ‘Cutie and the Boxer’.

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului de film Sundance, marea întâlnire anuală a cinematografiei americane independente, s-a încheiat sâmbătă.

Sursa: Agerpres

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.