Festivalul de film de la Sundance: ”Fruitvale”, câştigătorul marelui premiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-de-la-sundance-fruitvale-castigatorul-marelui-premiu/

‘Fruitvale’, povestea unui tânăr afroamerican ucis de poliţia din Oakland, a câştigat sâmbătă cea mai mare distincţie acordată în acest an la festivalul de film independent de la Sundance, vestul SUA, relatează AFP.   Filmul lui Ryan Coogler a câştigat atât marele premiu al juriului pentru cel mai bun film de ficţiune american cât şi […]

Un articol de Andrada Văsii|28 ianuarie 2013

‘Fruitvale’, povestea unui tânăr afroamerican ucis de poliţia din Oakland, a câştigat sâmbătă cea mai mare distincţie acordată în acest an la festivalul de film independent de la Sundance, vestul SUA, relatează AFP.

 

Filmul lui Ryan Coogler a câştigat atât marele premiu al juriului pentru cel mai bun film de ficţiune american cât şi marele premiu al publicului.

La categoria filmelor străine, documentarul ‘Pussy Riot: a Punk Prayer’ cu privire la grupul rus Pussy Riot a câştigat premiu special al juriului pentru un documentar din străinătate, la fel ca şi filmul ‘Jiseul’ al sud-coreeanului O Meul.

‘Fruitvale’ , botezat după numele cartierului din San Francisco unde are loc acţiunea, povesteşte viaţa reală a lui Oscar Grant, care a fost ucis de poliţie în primele ore ale revelionului 2009. Unul din starturile filmului este Octavia Spencer care anul trecut a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în filmul ‘Culoarea sentimentelor’.

Marele premiu al juriului pentru un documentar american a fost acordat filmului ‘Blood Brother’, care povesteşte viaţa unui american care pleacă în India pentru a lucra cu orfanii infectaţi cu HIV.

Premiul pentru cel mai bun regizor al unui film american a fost acordat lui Jill Soloway pentru ‘Afternoon Delight’ în timp ce Zachary Heinzerling a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui film documentar pentru ‘Cutie and the Boxer’.

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului de film Sundance, marea întâlnire anuală a cinematografiei americane independente, s-a încheiat sâmbătă.

Sursa: Agerpres

14
/03
/17

Teatrul Național București vă invită la conferința susținută de Andrei Pleșu, cu titlul „Veselul Caragiale?”, la Sala Studio, 19 martie 2017, ora 11.00. În urmă cu mai bine de zece ani, Andrei Pleșu susținea prima sa conferință la Naționalul bucureștean, captivând publicul cu un cuceritor discurs Despre inimă.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

14
/03
/17

O știm și o îndrăgim din “Saltimbancii (1981) – adaptarea nuvelei lui Cezar Petrescu "Fram, ursul polar" -, din „Iarna Bobocilor” (1977), din „Pruncul, Petrolul şi Ardelenii” (1981), din „Faleze de nisip” (1983) și din multe alte filme. Anul trecut, la două decenii de la retragerea din viața publică, actrița a primit premiul de excelenţă la cea de-a 15-a ediţie a TIFF. Carmen Galin împlinește, astăzi, 71 de ani!

14
/03
/17

În era internetului și a vieții trăite pe fast-forward, TimeAholics de Bogdan Capșa e, din punctul meu de vedere, un spectacol absolut necesar pentru tânăra generație. O combinație echilibrată de umor și înțelepciune, el pune în scenă un scenariu pe cât de utopist, pe atât de înfricoșător- tu ce ai face dacă ai putea cumpăra timp?

13
/03
/17

Nominalizat la Premiile Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Hogaș din „Câini”, actorul Gheorghe Visu spune că cel mai mult în filmul lui Bogdan Mirică i-a plăcut să tragă cu pistolul, la final.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.

13
/03
/17

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock "The Wall" al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani. Basistul și creatorul Pink Floyd a fost aplaudat minute în șir în picioare.

13
/03
/17

Unul dintre cele mai emoționante filme ale anului, I, Daniel Blake (2016), cel mai recent film al regizorului Ken Loach și câștigătorul Palme d’Or, Cannes 2016, a intrat weekend-ul acesta pe ecranele din România, distribuit de Independența Film. Asociația ActiveWatch a susținut campania de promovare a filmului în România, moderând o dezbatere pe tema birocrației din serviciile de asistență socială din România și barierelor în calea accesului la aceste servicii pentru unele grupuri dezavantajate.

13
/03
/17

Dragostea transformă lumea în poveste. Cinci întâmplări, citite pe trei voci, de pe audiobook-ul Povești de dragoste la prima vedere, ne deschid apetitul pentru neașteptatele apariții ale iubirii. Editura Humanitas le dă întâlnire iubitorilor de carte cu Mariana Mihuț, Gabriel Liiceanu și Radu Paraschivescu - cei trei cititori de pe audiobook, marți, 14 martie, de la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu.

12
/03
/17

Marţi, 14 martie, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu va avea loc lansarea volumului „Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial”, de Alin Ciupală, apărut recent la Editura Polirom. Invitaţi alături de autor vor fi Laura Grünberg și Zoltán Rostás, iar moderatorul evenimentului va fi Valentin Protopopescu.