Festivalul de Film Documentar ,,One World Romania 2013” continuă în cea de-a patra zi cu proiecții speciale
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-documentar-one-world-romania-2013-continua-in-cea-de-a-patra-zi-cu-proiectii-speciale/

Astăzi, începând cu ora 12:00, în cea de-a patra zi de One World Romania 2013, alături de alte evenimente, va avea loc o proiecţie specială a filmului ,,The Art to Survive the Longest War in the World”.

Un articol de Andrada Văsii|14 martie 2013

Astăzi, începând cu ora 12:00, puteți lua parte la primele evenimente conexe din a patra zi de One World Romania 2013. La Centrul Ceh, Andy Glynne va susține cel de-al doilea masterclass al ediției, în care va vorbi despre cele mai apreciate proiecte ale sale, despre documentarul de animație și, cel mai important, despre sănătatea mentală și metode de a aborda acest subiect prin intermediul documentarului. Puteți afla mai multe despre Andy Glynne și masterclass-ul său de aici.

Tot de la ora 12:00 are loc o proiecție specială a filmului ,,The Art to Survive the Longest War in the World”, la Universitatea Româno-Americană. După proiecție va avea loc o dezbatere cu publicul, la care este invitat E.S. Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe în România. Găsiți mai multe detalii despre proiecție aici.

Al treilea eveniment special înainte de începerea programului obișnuit din toate cinematografele festivalului, este proiecția specială a documentarului Brussels Bussiness. Evenimentul începe la ora 15:00 și are loc la Academia de Studii Economice. Filmul este proiectat sub egida Anului European al Cetățenilor 2013, iar mai multe detalii găsiți aici.

Seara, la Sala „Horia Bernea” a Muzeului Național al Țăranului Român va avea loc a doua proiecție din seria retrospectivei Jon Bang Carlsen, de la ora 18:00, cu My Irish Diary, It’s Now or Never si How to Invent Reality. De la ora 20:30 se proiectează documentarul Ai Weiwei: Never Sorry, un film despre cel mai prezent artist chinez protestatar de astăzi. Ai Weiwei a fost clasat pe locul întâi în clasamentul celor mai influente persoane din arta contemporană, realizat în 2011 de revista Art Review. După proiecție vă invităm să rămâneți la dezbaterea la care vor participa regizoarea Alison Klayman și artistul român Dan Perjovschi. Mai multe detalii aici.

Recomandarea zilei: SAHIA: Oldies but Goldies / Cinema Eforie / 16:00

Recomandarea zilei este selecția de filme din arhiva Studioului Alexandru Sahia, formată dintr-o serie de documentare de scurt-metraj, realizate între anii 1950 si 1990. Pe parcursul celor patru decenii, producția studioului a inclus o varietate de sub-genuri documentare precum Jurnalul de actualități, filmul de propagandă explicită, documentarul de autor sau genurile efemere de tipul documentarului de protecția muncii.

Intrarea la proiecția Sahia: Oldies but Goldies este liberă, iar la discuția de la sfârșitul programului va participa Adina Bradeanu, cercetător DocWest, Universitatea Westminster.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh Bucuresti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

 

Foto credit: Adi Marineci 

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.

13
/11
/17

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale - inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare. Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

09
/11
/17

Cel de-al doilea sezon al unuia dintre cele mai titrate seriale ale toamnei, „Un Comportament Adecvat/ Good Behavior”, se lansează în România pe 20 noiembrie, de la ora 22.00. Cu această ocazie postul de televiziune TNT va declara Ziua Națională a Comportamentului Adecvat.