Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “VIATA E FRUMOASA!”, ediţia a V-a, va avea loc la Bucureşti între 8 – 18 noiembrie 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-al-artelor-spectacolului-muzical-viata-e-frumoasa-editia-a-v-a-va-avea-loc-la-bucuresti-intre-8-18-noiembrie-2012/

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical. Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de […]

Un articol de |17 octombrie 2012

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa” a ajuns anul acesta la cea de-a V-a editie, o editie aniversara ce reuneste, timp de 11 zile, cele mai  reprezentative evenimente din sfera spectacolului muzical.

Cele 11 zile de festival readuc publicului bucurestean bucuria intalnirii cu spectacole si gale de opereta sau musical, concerte de fado (Dulce Pontes) sau cabaret berlinez (The Tiger Lillies), doine si muzici străvechi balcanice și persane (Grigore Lese si invitatii sai), ragtime (Old Fish Jazz Band), acapella (Muttis Kinder), muzica religioasa (Corul Teatrului National de Opereta), dar si repertoriu clasic (Bester Quartet) – in forma sa pura sau in cea eterogena, imprumutand influente din genuri moderne.

viata e frumoasa2Pentru melomanii pasionati de opereta si musical, editia 2012 reuneste evenimente ale unora dintre cele mai prestigioase institutii de gen din estul Europei: Teatrul de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg (Rusia), Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta (Ungaria), Teatrul National Academic de Opereta din Kiev (Ucraina) si Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” – organizator al Festivalului. Acestora li se adauga spectacole sustinute de importante teatre din tară, cum ar fi Teatrul National Timisoara, Teatrul National “Vasile Alecsandri” (Iasi), Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” (Constanta), dar si Teatrul de Papusi din Armenia, prezent in festival cu un spectacol pentru copii.

Linia evenimentelor muzicale continuă cu Trofeul „Ion Dacian”, competitie aflata la cea de-a patra editie, si, in premiera anul acesta, cu versiunea dedicata copiilor, Gala “Ion Dacian” Junior. O altă traditie sonora a Festivalului este organizarea serilor muzicale cu specific national – “Serile traditionale” – care vor traversa vechiul continent, ajungand de pe meleagurile portugheze pana pe cele rusesti, poposind in Ungaria si Ucraina inainte de a ajunge in Germania.

Serile muzicale se incheie pe frecventa postului Radio Romania Cultural, care va difuza zilnic, in cadrul sectiunii ON-AIR, o serie de emisiuni si fragmente muzicale dedicate artistilor prezenti in festival.

15 noiembrie2Asemenea editiilor precedente, programul muzical va fi dublat de o bogată serie de activități si evenimente conexe: spectacole-experiment (Workcenter of Jerzy Grotowski și Thomas Richards), conferinte, lansari de carte, expozitii si ateliere pe teme artistice, dar si ateliere de creativitate pentru copii.

Pe langa caracterul sau aniversar, programul anului 2012 ilustreaza deschiderea Festivalului spre spatii noi, spre evenimente inovatoare si spre noi categorii de public.

Pentru programul detaliat al Festivalului si prezentarea evenimentelor, va rugam sa accesati documentele anexate – Program Festival Viata e frumoasa! 2012 si Prezentare Festival Viata e frumoasa! 2012.

Biletele sunt disponibile în reteaua www.vandbilete.ro si la casele de bilete ale salilor in care au loc evenimentele.
 
 
Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758.111.270, e-mail:[email protected].

22
/09
/17

INTERVIU Născut în 1977, la Piatra Neamț, regizorul Daniel Sandu alegea să studieze în adolescență la Seminarul Teologic „Sfântu Gheorghe” din Roman, experiență care avea să inspire primul său lungmetraj – „Un pas în urma serafimilor”, care intră astăzi în cinematografe.

22
/09
/17

Au mai rămas doar câteva zile până când adolescenții bucureșteni se vor putea reîntâlni cu EXCELSIOR TEEN-FEST – un eveniment dedicat în exclusivitate lor, o întâlnire cu teatrul, dar și cu arta filmului de animație, a sound design-ului și a editării de film. La fel ca în fiecare ediție de până acum, adolescenții vor fi implicați activ în procesul artistic. Vor aplauda și vor fi aplaudați.

22
/09
/17

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă dinstinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie. Din distribuție fac parte nume consacrate ale scenei Teatrului Mic, Rodica Negrea, Dana Dembinski-Medeleanu și Caudiu Istodor, dar și o parte din trupa tânără de actori, Silvana Mihai, Cezar Grumăzescu și Ionuț Vișan.

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Editura Nemira lansează un nou roman scris de Iulian Tănase – Melciclopedia, o carte plină de jocuri de cuvinte și cu numeroase trimiteri culturale, o aventură a imaginației, a erudiției și a spiritului ludic. Povestea este însoțită de ilustrațiile lui Mircea Pop.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

21
/09
/17

Teatrul Apollo111 anunță primul spectacol din stagiunea Satelit – PULVERIZARE – în regia lui Andrei Măjeri. Bazat pe un text premiat al Alexandrei Badea care a fost pus în scenă cu succes în mai multe țări europene, piesa se află la prima montare în România.

20
/09
/17

Peste o treime (34%) din numărul biletelor pentru spectacolele celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru au fost deja epuizate, la doar 24 de ore de la momentul punerii lor în vânzare. Recordul a fost stabilit după primele 4 ore, când se înregistra o cotă de 25% vânzări din totalul biletelor Festivalului.

20
/09
/17

„Perfect sănătos”, noul lungmetraj al Ancăi Damian (scenariu – Lia Bugnar, actori în cele mai importante roluri: Anghel Damian, Olimpia Melinte, Vlad Ivanov și Cristina Florea), nu se înscrie în noul val. Ceea ce nu înseamnă că nu e important.

20
/09
/17

„Am avut norocul de a avea succes în anii ‘50, când frumuseţea avea o altă însemnătate decât are astăzi. În zilele noastre, orice actriţă tânără sau model devin celebre foarte repede şi nu au timp să-şi dezvolte personalitatea.” - Sophia Loren. Legendă a cinematografiei mondiale, divă inconfundabilă a marelui ecran și una dintre cele mai intens celebrate frumuseți din lume, Sophia Loren împlineşte, astăzi, 83 de ani.

19
/09
/17

CRONICA DE FILM „Un pas în urma serafimilor”, debutul extrem de aşteptat al lui Daniel Sandu, ficţionalizează, într-un stil apropiat de un anume cinema mainstream nu foarte ofertant, experienţa nefericită a regizorului ca elev într-un seminar teologic ortodox.