Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound – peste 70 de artiști, din 10 țări
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-arte-noi-innersound-peste-70-de-artisti-din-10-tari/

Între 17 şi 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, InSpayer Batiştei, Modulab şi CNDB are loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound. Festivalul este singurul din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj, proiecţiile beneficiind de o coloană sonoră interpretată live.

Un articol de Liliana Matei|8 septembrie 2014

Din programul InnerSound fac parte trei artiști laureați ai Concursului Internațional George Enescu: compozitorul Dan Dediu, astăzi unul dintre cei mai aclamați muzicieni contemporani (laureat Enescu în 1991), Diana Rotaru – compozitoare și co-director artistic al Festivalului, distinsă cu două premii Enescu la Secțiunea Compoziție în anii 2003 și 2005 și violonistul şi compozitorul de origine română Vlad Maistorovici, laureat în anul 2003 al Secțiunii Compoziție – muzică de cameră, alături de Diana Rotaru. De asemenea, Henry Vega (Olanda), compozitor care cântă exclusiv la computer, vine din nou la Bucureşti.

Pentru cea de-a treia ediție, Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound a ales să comunice evenimentul într-o formă experimentală: în mai puțin de 2 minute video puteți vedea selecții cu evenimentele de neratat din Festival.

Curaj și inovație. Acestea sunt cuvintele-cheie ale celei de-a treia ediții a Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound, care are loc între 17 și 20 septembrie în București. Tema ediției este Vortex. Spirala ritmului accelerat al lumii în care trăim devine sursă de inspirație și este reflectată în mix-ul de evenimente inedite ale Festivalului.

Artele noi, experimentul, combinația de muzică nouă și muzică veche, întrepătrunderile video-foto-sunet în instalații și performance-uri inedite sunt lucrurile de care publicul se va putea bucura în cele patru zile de festival.

Cunoscutul Cvartet ConTempo (Irlanda) deschide Festivalul pe 17 septembrie, de la ora 19.00 la ArCUB, cu un program care îmbină noul și vechiul într-o manieră suprinzătoare, aducând față în față compozitori de secol XIX și compozitori contemporani. De exemplu, în cadrul aceluiași program vor fi interpretate Marea Fugă de Beethoven (muzică dezvoltatoare) și Different Trains, de Steve Reich (muzică repetitivă).
InnerSound este singurul festival din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj, cu o coloană sonoră gândită de compozitori contemporani și interpretată live sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Silent Film Night are loc pe 19 septembrie, la ArCuB și reunește 9 filme din țări precum Chile, SUA, Olanda și România.

Cvartetul de saxofoane SIGMA Project (Spania) pune față în față în premieră lucrări contemporane și clasice, ale unor compozitori ca Domenico Scarlatti (1685-1757) sau Diana Rotaru – “Fly in Amber” (2010). Evenimentul are loc pe 18 septembrie.

Pe 20 septembrie va concerta Mercury Quartet (Vlad Maistorovici – vioară, Antoine Francoise – pian, Harry Cameron-Penny – clarinet, Colin Alexander – violoncel). Programul cuprinde și o lucrare de Dan Dediu în premieră absolută.

INFO

Programul complet al evenimentelor din Festival este disponibil pe website-ul Festivalului de Arte Noi InnerSound.

Biletele au fost puse în vânzare prin Bilete.ro, în oficiile Poștei Romane semnalizate Bilete.ro, precum şi în reţeaua Germanos şi Inmedio.

 

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.