Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound – peste 70 de artiști, din 10 țări
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-arte-noi-innersound-peste-70-de-artisti-din-10-tari/

Între 17 şi 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, InSpayer Batiştei, Modulab şi CNDB are loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound. Festivalul este singurul din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj, proiecţiile beneficiind de o coloană sonoră interpretată live.

Un articol de Liliana Matei|8 septembrie 2014

Din programul InnerSound fac parte trei artiști laureați ai Concursului Internațional George Enescu: compozitorul Dan Dediu, astăzi unul dintre cei mai aclamați muzicieni contemporani (laureat Enescu în 1991), Diana Rotaru – compozitoare și co-director artistic al Festivalului, distinsă cu două premii Enescu la Secțiunea Compoziție în anii 2003 și 2005 și violonistul şi compozitorul de origine română Vlad Maistorovici, laureat în anul 2003 al Secțiunii Compoziție – muzică de cameră, alături de Diana Rotaru. De asemenea, Henry Vega (Olanda), compozitor care cântă exclusiv la computer, vine din nou la Bucureşti.

Pentru cea de-a treia ediție, Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound a ales să comunice evenimentul într-o formă experimentală: în mai puțin de 2 minute video puteți vedea selecții cu evenimentele de neratat din Festival.

Curaj și inovație. Acestea sunt cuvintele-cheie ale celei de-a treia ediții a Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound, care are loc între 17 și 20 septembrie în București. Tema ediției este Vortex. Spirala ritmului accelerat al lumii în care trăim devine sursă de inspirație și este reflectată în mix-ul de evenimente inedite ale Festivalului.

Artele noi, experimentul, combinația de muzică nouă și muzică veche, întrepătrunderile video-foto-sunet în instalații și performance-uri inedite sunt lucrurile de care publicul se va putea bucura în cele patru zile de festival.

Cunoscutul Cvartet ConTempo (Irlanda) deschide Festivalul pe 17 septembrie, de la ora 19.00 la ArCUB, cu un program care îmbină noul și vechiul într-o manieră suprinzătoare, aducând față în față compozitori de secol XIX și compozitori contemporani. De exemplu, în cadrul aceluiași program vor fi interpretate Marea Fugă de Beethoven (muzică dezvoltatoare) și Different Trains, de Steve Reich (muzică repetitivă).
InnerSound este singurul festival din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj, cu o coloană sonoră gândită de compozitori contemporani și interpretată live sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea. Silent Film Night are loc pe 19 septembrie, la ArCuB și reunește 9 filme din țări precum Chile, SUA, Olanda și România.

Cvartetul de saxofoane SIGMA Project (Spania) pune față în față în premieră lucrări contemporane și clasice, ale unor compozitori ca Domenico Scarlatti (1685-1757) sau Diana Rotaru – “Fly in Amber” (2010). Evenimentul are loc pe 18 septembrie.

Pe 20 septembrie va concerta Mercury Quartet (Vlad Maistorovici – vioară, Antoine Francoise – pian, Harry Cameron-Penny – clarinet, Colin Alexander – violoncel). Programul cuprinde și o lucrare de Dan Dediu în premieră absolută.

INFO

Programul complet al evenimentelor din Festival este disponibil pe website-ul Festivalului de Arte Noi InnerSound.

Biletele au fost puse în vânzare prin Bilete.ro, în oficiile Poștei Romane semnalizate Bilete.ro, precum şi în reţeaua Germanos şi Inmedio.

 

20
/02
/18

Solartis Quartet va concerta pe 27 februarie, de la ora 18:00 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în cadrul unui eveniment salonard special unde muzica va dezvălui povestea unei hărți din vremuri îndepărtate, cu o valoare istorică puțin cunoscută în spațiul public românesc. Solartis Quartet contribuie cu o notă muzicală distinctă la crearea unei atmosfere boem-istorice, în consonanță cu rațiunea și nuanțele evenimentului.

20
/02
/18

Vineri, 23 februrie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio invită publicul la o călătorie simfonică în lumea celebrului hidalgo Don Quijote și a scutierului său, Sancho Panza, imaginată muzical de Richard Strauss, în poemul simfonic cu același nume. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Cristian Oroșanu, un nume familiar publicului de la Sala Radio pentru colaborările sale frecvente cu orchestrele radio.

19
/02
/18

După 5 ediţii sold-out, Jazz în Church îşi anunţă cea de-a şasea ediţie care va avea loc între 19 şi 22 aprilie 2018, în binecunoscuta biserică Lutherană din Bucureşti, aducând împreună anul acesta artişti consacraţi din zece ţări de pe patru continente.

16
/02
/18

Miercuri, 21 februarie 2018, începând cu ora 19:00, Filarmonica ”George Enescu” ne adresează o invitație specială la Recitalul cameral ”Sogno....”, un eveniment liric excepțional găzduit de Ateneul Român. Serata muzicală aflată sub semnul unui vis liric plin de emoție și muzicalitate îi are ca invitați speciali pe baritonul Florin Estefan și pianistul Remus Manoleanu.

14
/02
/18

Vineri, 16 februarie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio invită publicul într-o lume a sonorităților de basm, cu suita simfonică Șeherazada, de Rimski – Korsakov, lucrare programată în partea a II-a a concertului de la Sala Radio.

13
/02
/18

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești va susține luni, 26 februarie, de la ora 19.00, pe scena sălii Majestic a Teatrului Odeon din București, o reprezentație a celei mai recente producții a secției Teatrului de Revistă Majestic: Zaraza, un spectacol de Răzvan Mazilu, scenariul Daniel Chirilă.

13
/02
/18

Spectacolul The Fly este o premieră pe scena românească prin îngemănarea inteligentă și minuțios explorată artistic a pianului și a pantomimei, într-un duo efervescent, plin de umor, fantezie și note de jazz. În urma acestui „art fusion” dintre muzicianul Marius Vernescu și actorul Alexandru Pribeagu rezultă un spectacol modern, unic la nivel de reprezentare în România.

09
/02
/18

Sărbătoarea dragostei la români – Dragobetele (24 februarie) – este marcată și în acest an printr-un eveniment folcloric de neratat la Sala Radio! Devenit o tradiție a stagiunii Orchestrei de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraş, concertul, prezentat sub titlul Dragobetele sărută fetele, se va desfăşura duminică, 11 februarie, ora 17.00, la Sala Radio. […]

06
/02
/18

Trupele care cântă jazz se pot înscrie de astăzi, 6 februarie, la a patra ediție a Concursului Internațional Jazz in the Park, competiție dotată cu premii totale de 5.000 de euro în bani și servicii, plus șansa de a cânta la alte evenimente și festivaluri din România și din străinătate.

31
/01
/18

Vineri, 2 februarie 2018, de la ora 19.00, la Sala Radio, Orchestra Națională Radio propune un repertoriu rar întâlnit pe scenele noastre de concert, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour. Seara va debuta cu Noapte transfigurată, op. 4, de A. Schönberg, o lucrare considerată la granița între armonia wagneriană și structurile muzicale brahmsiene.

24
/01
/18

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 19.00, Corul Academic Radio și Orchestra Națională Radio propun o seară corală și de operă la Sala Radio, cu momente corale și fragmente din opere de Richard Wagner și Giuseppe Verdi.