Festivalul Internaţional de Film Transilvania a obţinut o finanţare de 497.000 de lei de la CNC
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-film-transilvania-a-obtinut-o-finantare-de-497-000-de-lei-de-la-cnc/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a obţinut o finanţare de 497.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată unui eveniment cinematografic care se va desfăşura în prima jumătate a anului viitor, informează site-ul CNC. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) ajunge anul viitor la cea […]

Un articol de Andrada Văsii|8 noiembrie 2012

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a obţinut o finanţare de 497.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată unui eveniment cinematografic care se va desfăşura în prima jumătate a anului viitor, informează site-ul CNC.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) ajunge anul viitor la cea de-a XII-a ediţie, care se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie. TIFF a primit anul trecut, pentru ediţia din 2012, o finanţare de 621.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Pe locul al doilea în ordinea finanţărilor, anul acesta, se află Festivalul Internaţional de Film Politic Cinepolitica, un eveniment care anul acesta a avut prima ediţie. Asociaţia „Cultură şi Imagine”, care organizează festivalul, a primit o sumă de 245.000 de lei din partea CNC.

Următorul festival de film finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, în ordinea descrescătoare a sumelor acordate, este NexT. Festivalul de scurt şi mediu metraj a fost fondat în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound designer-ului Andrei Toncu şi se va desfăşura între 10 şi 14 aprilie 2013. Centrul Naţional al Cinematografiei a acordat o sumă de 128.000 de lei pentru ediţia de anul viitor a festivalului NexT.

De asemenea, Centrul Naţional al Cinematografiei finanţează următoarele festivaluri care se desfăşoară în prima jumătate a anului viitor: Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (120.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Central-European „7+1” (100.000 de lei ), Festivalul Internaţional de Film şi Carte pentru Copii – Dream Fest Slatina (100.000 de lei), Târgul de Film „Golden Carpathian” (96.600 de lei), Festivalul Internaţional de Film TimiShort (65.000 de lei), Zilele Filmului Românesc (57.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Documentar „One World Romania” (44.000 de lei) şi Festivalul de Film „Cinevil” (25.000 de lei). În aceeaşi categoria a intrat şi gala premiilor UCIN (Uniunea Cineaştilor) pentru producţia filmului românesc 2012 (75.000 de lei).

De asemenea, Centrul Naţional al Cinematografiei a finanţat în această sesiune gala premiilor Gopo, cu 180.000 de lei, workshop-ul de animaţie al asociaţiei Este’n’Est (care organizează şi festivalul de animaţie Anim’est. Workshop-ul a primit o finanţare de 100.000 de lei. Asociaţiile de specialitate au primit finanţare pentru standuri la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume. Astfel, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc a primit 122.400 de lei pentru standul de la Festivalul de la Cannes şi 100.000 de lei pentru organizarea standului românesc de la festivalul de Film de la Berlin. De asemenea, Este’n’Est a primit 50.000 de lei pentru standul românesc de la festivalul de film de la Clermont-Ferrand.

 

 

Sursa: Mediafax

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.