Festivalul Teatrului de Animatie a ajuns la a noua ediţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-teatrului-de-animatie-a-ajuns-la-a-noua-editie/

Joi, 14 noiembrie 2013 Teatrul de Animatie Țăndărică dă startul, pentru a 9-a oară la Festivalul Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru Copii. Spectacole de colecţie”.

Un articol de Andrada Văsii|12 noiembrie 2013

Joi, 14 noiembrie 2013, Teatrul de Animatie Țăndărică dă startul, pentru a 9-a oară, la Festivalul Teatrului de Animatie „Bucurii pentru Copii, Spectacole de colecţie“.

În perioada 14-24 noiembrie, în cele 7 locuri de desfăşurare a festivalului (Teatrul Țăndărică, Institutul Francez, Grand Cinema Digiplex, Şcoala nr.45, Spitalele de copii Grigore Alexandrescu şi Marie Curie, dar şi la Pavilionul Romexpo – în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus) vor avea loc peste 70 de evenimente dedicate celor mari şi celor mici (spectacole de teatru, spectacole-lectură, workshop-uri, lansări de carte, expoziții şi conferințe) din 10 state (Anglia, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Hong Kong-China, Italia, Polonia, SUA, România).

Spectacolul „Mica Sirenă“, producţie a Teatrului de Animaţie Ţăndărică, va deschide joi, 14 noiembrie, de la ora 10.00, cea de-a 9-a ediţie a evenimentului Festivalul Teatrului de Animatie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”.

De la orele 17.15, vernisajul expoziţiei „Teatru în diferite contexte“, realizată de scenograful Mihai Pastramagiu, va precede reprezentaţia spectacolului „Fata Babei şi Fata Moşneagului“, producţie a teatrului gazdă care va începe la ora 18.00.

Vineri, 15 noiembrie, festivalul va continua cu trei spectacole din Bucureşti, două dintre ele ale Teatrului de Animaţie Ţăndărică: „Albă ca zăpada“, dedicat celor mici, de la ora 10.00 şi „Golem“, dedicat adulţilor, de la ora 18.00. Tot pentru adulţi este şi spectacolul nonverbal „Măiastra“, dedicat sculptorului Constantin Brâncuşi, un proiect independent-Ilona Hrestic ce va începe de la ora 19.30.

Festivalul Teatrului de Animatie aduce spectacole pentru toate gusturile

Ziua de sâmbătă,16 noiembrie, va începe cu frumoasa poveste „Inimă Rece“, o producţie a Teatrului Pentru Copii Ciufulici din Ploieşti care se va juca în Sala Lahovari, de la ora 10.00 şi de la ora 12.00. Tot sâmbătă, de la ora 11.00, cei mici sunt aşteptaţi la Grand Cinema Digiplex- Mall Băneasa pentru a face cunoştinţă cu două personaje îndrăgite: „Frumoasa şi Bestia“.

Seara de sâmbătă va debuta cu decernarea Premiului „Michaela Tonitza Iordache” de Excelenţă în Arta Animaţiei, acordat Mariei Mierluţ.

Pofesioniştii, studenţii, amatorii dar şi curiosii vor putea afla câteva dintre secretele tehnicilor franţuzeşti ale teatrului de animaţie de la Iulian Furtună, în cadrul atelierului „Actorul de animaţie şi tehnicile de mişcare corporală“, care va începe la ora 17.00, la Institutul Francez – Sala Atrium. (Atelierul va avea loc şi duminică, pe 17 noimebrie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului Ţăndărică).

Festivalul Teatrului de Animatie

„Mica sirenă“, spectacol din repertoriul teatrului Ţăndărică

Festivalul Teatrului de Animatie va continua cu spectacolul susţinut de trupa maghiară a Teatrului pentru copii şi tineret „Ariel” din Tg Mureş, „Tragedia Omuleţului“, care va începe de la ora 18.00 şi de la ora 20.00, cu atelierul susţinut de Maria Mierluţ „Confesiuni cu o păpuşă”.

Duminică, 17 noiembrie, Teatrul Municipal Bacovia din Bacău va fi prezent în festival cu o poveste despre toleranţă, candoare şi rostul lucrurilor, „Oblio“, care se va juca în Sala Lahovari, de la ora 10.00 şi de la ora 12.00. „Motanul Încălţat“ îi aşteaptă pe cei mici, de la ora 11.00, la Grand Cinema Digiplex- Mall Băneasa.

Seara, de la ora 18.00, cei mici şi cei mari se vor bucura de o extravagantă varietate de păpuşărie şi mimă, care celebrează tradiţiile naţionale şi cultura internaţională în spectacolul nonverbal „A la Carte“, susţinut de Jose Navarro din Anglia.

Spectacolul va fi precedat de lansarea cărţii „Poezii pentru cei mici“, de Aurora Georgescu, apărută la Editura Litera. De asemenea, de la ora 20.00, două mari personalităţi ale teatrului, Mihai Gruia Sandu şi Paul Ionescu, povestesc despre experienţele lor în teatrul de animaţie.

Foto credit: Festivalul Teatrului de Animatie

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.