Figaro, celebrul bărbier din Sevilla, la Opera comică pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/figaro-celebrul-barbier-din-sevilla-la-opera-comica-pentru-copii/

Opera comică plină de savoare semnată de Paisiello va prinde viaţă în luna mai pe scena Operei comică pentru copii, în versiunea adaptată special pentru micii spectatori, sub titlul „Figaro”.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2014

În toate zilele de luni şi marţi ale lunii mai (5-6, 12-13, 19-20 şi 26-27), de la orele 11.00 şi 13.00, vă veţi amuza cu personajele întruchipate de artiştii teatrului bucureştean: Oana Şerban, Mirela Deaconu, Ioana Bitere, Andrei Lazăr, Ştefan Schuller, Fang Shuang, Lucia Racoveanu, cu participarea ansamblului SERIOSO. Spectacolul „Figaro” poartă semnătura regizorului Traian Săvinescu, regizor artistic al Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca.

Spectacolul povesteşte întâmplările hazlii ale contelui Almaviva îndrăgostit de tânăra şi frumoasa Rosina, pe care reuşeşte în cele din urmă să o ia de soţie, ca urmare a întâmplărilor puse la cale de iscusitul Figaro.

Ştiaţi că celebrul personaj carismatic, mereu iscusit în a lega şi dezlega tot felul de intrigi, bărbierul Figaro, creat de dramaturgul francez Beaumarchais, a fost sursa de inspiraţie pentru mulţi compozitori ai muzicii de operă? Figaro

Dacă Rossini a „istorisit” întâmplările lui Figaro în capodopera sa „Bărbierul din Sevilla”, iar Mozart a compus inegalabila partitură „Nunta lui Figaro”, un număr considerabil de alţi compozitori au creat opere similare, una dintre cele mai cunoscute fiind „Bărbierul din Sevilla” sau „Precauţiuni inutile” semnată de Giovanni Paisiello.

Pentru mai multe detalii despre producţiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, vă invităm să consultaţi site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat în Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Foto cu Figaro – Opera comică pentru copii

 

 

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.