,,Funcționarii” – o comedie spumoasă, în Bucureștii lui Caragiale
https://www.ziarulmetropolis.ro/functionarii-o-comedie-spumoasa-in-bucurestii-lui-caragiale/

,,Funcţionarii”, producţie  a Teatrului Metropolis, se joacă în Festivalul „Bucureştii lui I.L. Caragiale”, pe tot parcursul verii, în centrul vechi al Capitalei.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2014

Spectacolul cu piesa FUNCTIONARII, după A.P.Cehov, în traducerea Maşei Dinescu, se joacă pe 1, 8 și pe 11 iulie. Începe la ,,opt trecute fix”, vorba autorului „Scrisorii pierdute”, iar intrarea este liberă.

Regia este semnată de către Alexandru Mâzgăreanu, iar scenografia de către Ioana Pashca. Din distribuţie fac parte actorii: Gelu NIŢU, Mirela GOREA, Sorina ŞTEFĂNESCU, Constantin BOJOG/Dan RĂDULESCU, Alin STATE, Marius GÎLEA, Alexandru SUCIU, Gabriel COSTIN, Ionuţ VIŞAN.

Regizorul aduce în fața publicului un spectacol despre viaţa unor funcţionari necăjiţi care îşi desfăşoară activitatea în biroul situat în subsolul unei clădiri dărăpănate. Scenele din textele scrise de A.P. Cehov, care se succed: “Din însemnarile unui ajutor de contabil”, „Staful”, „Diplomatul”, „Cântecul de sirenă”, „Tragedian fără voie”, „Cum au stat de vorbă un bou beat şi un drac treaz”, „O fiinţă lipsită de apărare” au stârnit de la primele spectacole care au avut loc la Teatrul Metropolis, un haz nebun.

Programul următoarelor reprezentații cu Funcionarii va fi anunţat în Ziarul Metropolis.

Bucureștii lui Caragiale

A treia ediţie a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” va dura până pe 14 septembrie şi va include spectacole de teatru de comedie, musical, precum şi muzică de diverse genuri. Această ediție este dedicată sărbătoririi a 555 de ani de atestare documentară a Capitalei, anunță Mediafax.

La fel ca anul trecut, în fiecare zi, pe scena amplasată în Centrul Istoric, pe strada Franceză numărul 10 şi la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian vor avea loc spectacole de teatru de comedie, clasic şi modern, teatru de revistă, music-hall şi stand up comedy, precum şi de varietăţi muzicale de toate genurile, de la fanfara de cartier şi muzica Mariei Tănase până la operetă şi muzică clasică.

Spectacolele de teatru în aer liber pregătite pentru eveniment însumează 32 de titluri şi 139 de reprezentaţii, scenografii care au încântat publicul de-a lungul timpului, dar şi actori renumiţi şi îndrăgiţi, precum Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe, Anca Sigartău, Marius Florea Vizante şi mulţi alţii, precum şi acrobaţi, dresori, echilibrişti şi iluzionişti.

Printre spectacolele care vor încânta publicul se numără: „Mic şi-al dracu'” (Teatrul Evreiesc de Stat), „Funcţionarii” (Teatrul Metropolis), „Matrimoniale” (Teatrul Nottara), „Gardienii se întorc” (Teatrul Masca) şi „Somnoroasa aventură” (Teatrul Mic).

 

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.