Gala Culturală Româno-Turcă: spectacol cu 350 de elevi, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-culturala-romano-turca-spectacol-cu-350-de-elevi-la-sala-palatului/

Cea mai amplă manifestare interculturală din România – Gala Culturală Româno-Turcă va strânge pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 19 ani pentru a susţine un spectacol cultural de anvergură la Sala Palatului din Bucureşti. Pe 14 martie 2014, reprezentaţia artistică se va desfăşura şi în Constanţa la Casa de Cultură.

Un articol de Corina Vladov|11 martie 2014

Cea mai amplă manifestare interculturală din România – Gala Culturală Româno-Turcă va strânge pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 19 ani pentru a susține un spectacol cultural de anvergură la Sala Palatului din București. Pe 14 martie 2014, reprezentația artistică se va desfășura și în Constanța la Casa de Cultură.

Organizată de Lumina Instituții de Învățământ – una dintre cele mai importante rețele de învățământ privat din România – Gala Culturală Româno-Turcă are ca scop promovarea și întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia. Evenimentul va aduce împreună talente din cele două țări sub formă de dansuri, cântece, poezie și interpretări artistice la instrumente tradiționale specifice.

„Prin acest eveniment, Lumina Instituții de Învățământ dorește să promoveze frumusețea celor două culturi, prietenia, obiceiurile comune și tradițiile bilaterale. În plus, prin acest spectacol vrem să ne ajutăm elevii să aibă mai multă încredere în ei și să descopere noi abilități pe baza cărora să-și poate defini viitorul drum în viață. Scopul nostru că instituție de învățământ este să lărgim orizontul copiilor și să-i ajutăm să-și atingă potenţialul maxim. O astfel de performanță publică are un impact semnificativ asupra psihicului unui copil și îl poate motiva să scoată la lumină talente nebănuite” – Fatih Goktas, director general Lumina Institutiii de Învățământ.

Cea de-a III- a ediție a evenimentului va dura în jur de două ore, iar spectacolul va fi moderat de Andreea Marin și Ramazan Umit Simsek.

Gala Româno-Turcă reprezintă în acealsi timp faza națională a Olimpiadei de Limbă Turcă; finalele naționale se desfășoară concomitent în 150 de țări ale lumii, iar Olimpiada desfășurată la Istanbul va aduce împreună peste 100.000 de oameni ce vor asista la un spectacol extraordinar, cu o investiție artistică și tehnică impresionantă.

Ediția din acest an este organizată cu sprijinul Fundației Lumina, Universității Europei de Sud Est Lumina, RODIAP, APRT, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Muzeului Satului, Palatului Copiilor, Sălii Palatului, precum și cu sprijin din partea celor de conduc afaceri de succes în România.

„În fiecare an suntem plăcut surprinşi de cât de deschiși sunt românii în ceea ce privește Gala Culturală Româno-Turcă, de la elevi, părinți, copii până la instituții publice, companii private și instituții media, toți sunt gata să întindă o mână de ajutor pentru realizarea acestui eveniment care celebrează prietenia și colaborarea dintre cele două națiuni.”  – Fatih Goktas, director general Lumina Instituții de Inavatamant

Biletele pentru acest eveniment se pot procura de pe www.eventim.ro

Instituțiile de Învățământ Lumina

Fondată în 1994, rețeaua de instituții de învățământ privat Lumina cuprinde în acest moment 11 școli gimnaziale în orașe precum: București, Constanța, Cluj, Timișoara, Iași și Ploiești și o universitate în București.

Printre cele mai importante competiții organizate de Instituțiile Lumina se numără LuminaMath, FirstStep și deja celebrul concurs internațional de IT a€“ Infomatrix care în 2013 a adunat peste 300 de echipe din 38 de țări și a adus României numeroase medalii.

Școlile Lumina au dezvoltat în ultimii ani cei mai mulți laureați ai olimpiadelor naționale și internaționale din sistemul de de învățământ românesc. Traduse în medalii, succesele internaționale reprezintă un total de 404, dintre care 130 de aur, 48 de argint, 101 de bronz, 20 mențiuni și 5 premii speciale.

Mai multe detalii despre Instituțiile de Învățământ Lumina, programa școlară și evenimentele organizate sunt disponibile pe web-site-ul instituției: www.lumina.ro

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.