Gala Culturală Româno-Turcă: spectacol cu 350 de elevi, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-culturala-romano-turca-spectacol-cu-350-de-elevi-la-sala-palatului/

Cea mai amplă manifestare interculturală din România – Gala Culturală Româno-Turcă va strânge pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 19 ani pentru a susţine un spectacol cultural de anvergură la Sala Palatului din Bucureşti. Pe 14 martie 2014, reprezentaţia artistică se va desfăşura şi în Constanţa la Casa de Cultură.

Un articol de Corina Vladov|11 martie 2014

Cea mai amplă manifestare interculturală din România – Gala Culturală Româno-Turcă va strânge pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 19 ani pentru a susține un spectacol cultural de anvergură la Sala Palatului din București. Pe 14 martie 2014, reprezentația artistică se va desfășura și în Constanța la Casa de Cultură.

Organizată de Lumina Instituții de Învățământ – una dintre cele mai importante rețele de învățământ privat din România – Gala Culturală Româno-Turcă are ca scop promovarea și întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia. Evenimentul va aduce împreună talente din cele două țări sub formă de dansuri, cântece, poezie și interpretări artistice la instrumente tradiționale specifice.

„Prin acest eveniment, Lumina Instituții de Învățământ dorește să promoveze frumusețea celor două culturi, prietenia, obiceiurile comune și tradițiile bilaterale. În plus, prin acest spectacol vrem să ne ajutăm elevii să aibă mai multă încredere în ei și să descopere noi abilități pe baza cărora să-și poate defini viitorul drum în viață. Scopul nostru că instituție de învățământ este să lărgim orizontul copiilor și să-i ajutăm să-și atingă potenţialul maxim. O astfel de performanță publică are un impact semnificativ asupra psihicului unui copil și îl poate motiva să scoată la lumină talente nebănuite” – Fatih Goktas, director general Lumina Institutiii de Învățământ.

Cea de-a III- a ediție a evenimentului va dura în jur de două ore, iar spectacolul va fi moderat de Andreea Marin și Ramazan Umit Simsek.

Gala Româno-Turcă reprezintă în acealsi timp faza națională a Olimpiadei de Limbă Turcă; finalele naționale se desfășoară concomitent în 150 de țări ale lumii, iar Olimpiada desfășurată la Istanbul va aduce împreună peste 100.000 de oameni ce vor asista la un spectacol extraordinar, cu o investiție artistică și tehnică impresionantă.

Ediția din acest an este organizată cu sprijinul Fundației Lumina, Universității Europei de Sud Est Lumina, RODIAP, APRT, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Muzeului Satului, Palatului Copiilor, Sălii Palatului, precum și cu sprijin din partea celor de conduc afaceri de succes în România.

„În fiecare an suntem plăcut surprinşi de cât de deschiși sunt românii în ceea ce privește Gala Culturală Româno-Turcă, de la elevi, părinți, copii până la instituții publice, companii private și instituții media, toți sunt gata să întindă o mână de ajutor pentru realizarea acestui eveniment care celebrează prietenia și colaborarea dintre cele două națiuni.”  – Fatih Goktas, director general Lumina Instituții de Inavatamant

Biletele pentru acest eveniment se pot procura de pe www.eventim.ro

Instituțiile de Învățământ Lumina

Fondată în 1994, rețeaua de instituții de învățământ privat Lumina cuprinde în acest moment 11 școli gimnaziale în orașe precum: București, Constanța, Cluj, Timișoara, Iași și Ploiești și o universitate în București.

Printre cele mai importante competiții organizate de Instituțiile Lumina se numără LuminaMath, FirstStep și deja celebrul concurs internațional de IT a€“ Infomatrix care în 2013 a adunat peste 300 de echipe din 38 de țări și a adus României numeroase medalii.

Școlile Lumina au dezvoltat în ultimii ani cei mai mulți laureați ai olimpiadelor naționale și internaționale din sistemul de de învățământ românesc. Traduse în medalii, succesele internaționale reprezintă un total de 404, dintre care 130 de aur, 48 de argint, 101 de bronz, 20 mențiuni și 5 premii speciale.

Mai multe detalii despre Instituțiile de Învățământ Lumina, programa școlară și evenimentele organizate sunt disponibile pe web-site-ul instituției: www.lumina.ro

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.