Gala Internatională de Musical si Operetă 2012 – triumful absolut al artei
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-internationala-de-musical-si-opereta-2012-triumful-absolut-al-artei/

Deschiderea oficială a Festivalului Viaţa e frumoasă! a fost marcată de Gala Internaţională de Musical şi Operetă, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, o celebrare magistrală a artelor spectacolului muzical, un adevărat cadou al scenei româneşti care a impresionat şi fermecat publicul atât din punct de vedere visual, cât şi emoţional. Aşadar, scena Teatrului Odeon […]

Un articol de Judy Florescu|13 noiembrie 2012

Deschiderea oficială a Festivalului Viața e frumoasă! a fost marcată de Gala Internațională de Musical și Operetă, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, o celebrare magistrală a artelor spectacolului muzical, un adevărat cadou al scenei românești care a impresionat și fermecat publicul atât din punct de vedere visual, cât și emoțional.
Așadar, scena Teatrului Odeon a găzduit în seara de 8 noiembrie momente artistice memorabile din operete celebre precum Voievodul Țiganilor, Silvia, Liliacul, Contesa Maritza interpretate de Amelia Antoniu, Cătălin Petrescu, Florin Budnaru, Silvia Șohterus și Tina Munteanu.
Dintre membrii orchestrei dirijate de István Silló s-a numărat și celebrul violoncelist Ștefan Popov, distins cu decorația „Chevalier du violoncelle” în 2008 la, care ne-a încântat cu momentul artistic Wien, Wien nur du alle compus de Rudolf Sieczynski.
În cel de-al doilea montaj artistic am regăsit piese îndrăgite din musicalurile Cabaret, Rebecca, Elizabeth, Romeo și Julieta, Les Miserables, Notre Dame de Paris și Apocalipsa iubirii a căror frumusețe a dăinuit în timp, traversând granițele naționale și realizând uniuni culturale semnificative, datorate pasiunii pentru frumos.
Astfel, artiștilor Teatrului Național de Operetă (Alexandra Crăescu, Adina Sima, Georgiana Mototolea, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Florin Budnaru, Marius Bălan, George Călin și Victor Bucur) li s-au alăturat prezențe scenice importante din Bulgaria, Ungaria și Austria.

 

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.