GALA PERFORMANȚEI ediția a II-a, de Ziua Națională a României
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-performantei-editia-a-ii-a-de-ziua-nationala-a-romaniei/

De Ziua Naţională a României, Primăria Sectorului 3 organizează GALA PERFORMANȚEI ediţia a II, eveniment care va avea loc pe 1 Decembrie 2014 , ora 19,00 la Ateneul Român.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 noiembrie 2014

Evenimentul GALA PERFORMANȚEI este organizat de Primăria Sectorului 3 și realizat de Centrul Cultural “Casa Artelor” Sector 3 cu participarea Orchestrei si corului Universitatii Nationale de Muzică București, Invitat special – Adrian Naidin ; Soliști : Diana Jipa – vioară și Miruna Vidican – harpă, Dirijor orchestră – Gabriel Bebeșelea ; Dirijor cor – Ioan Golcea Prezentatori – Alexandra Velniciuc și Marius Constantinescu. Conceptul și regia sunt semnate de Alice Barb.

Prin acest demers, Primăria Sectorului 3 promovează valoarea autentică și oferă modele viabile societăţii româneşti, premiind 10 tineri performanți absolvenți ai acestor institutții de învățământ superior care au decis să rămână în ţară demonstrând că şi acasă se poate construi o carieră strălucită. Tinerii care vor fi premiați pentru reușitele lor profesionale au fost selecționați de Senatul universitaților în care au învățat.

GALA PERFORMANȚEI s-a conturat în anul 2013 și s-a dezvoltat în 2014, în urma parteneriatelor semnate de Robert Sorin Negoiță, Primarul Sectorului 3 cu Rectorii următoarelor institutții de învățământ superior: Universitatea Bucureşti, Universitatea de Medicină şi farmacie „Carol Davila”, Academia de Ştiinţe Economice, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Națională de Muzică București, Universitatea de Arte din București, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”,

Universitatea Titu Maiorescu.

Anul acesta, Premiul de Excelență a Galei Performanței se va decerna anul acesta Simonei Maierean prima femeie pilot de supersonic din România, după ce în 2013, premiul a fost acordat alpinistei Crina Coco Popescu.

Foto: GALA PERFORMANȚEI ediția a II-a – Centrul Cultural “Casa Artelor” Sector 3

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

08
/06
/17

Vineri, 9 iunie 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio propune un concert inedit la Sala Radio, la granița între simfonic, jazz și ritmuri de tango argentinian, avându-l ca invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați saxofoniști de origine greacă, Theodore Kerkezos.

05
/06
/17

În perioada 18-21 mai 2017 s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a 47 ediţie a Sibiu Jazz Festival. 4 zile de concerte în aer liber cu muzică de calitate, expoziţii, jam session în bucătărie şi voie bună.

02
/06
/17

Prima întâlnire a elitei industriei muzicale europene în România, East European Music Conference, un eveniment organizat de ARTmania cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Sibiu, reunește, în perioada 27-29 iulie, directori ai celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole, specialiști internaționali în securitate, avocați sau experți în sistemul internațional de taxe.

01
/06
/17

Parcuri din toate sectoarele Capitalei gazduiesc astazi, Ziua Copilului,i evenimente dedicate zilei de 1 Iunie. De asemenea, de ziua lor, copiii vor beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică și vor avea oportunitatea de a vizita Muzeul Național Cotroceni sau sediul Televiziunii Române.